Zavřít reklamu

V technologickém světě se občas dějí poměrně bizarní věci, nad jejichž smyslem zůstává rozum stát a logika se raději schová do bezpečí. V mnoha případech se jedná o špatné nápady, které dotyčného jen mediálně poškodí a v horším případě ho mohou stát i něco více než jen důstojnost. Nejinak je tomu i u bratra Pabla Escobara, který se z podnikání svého sourozence poučil, zjistil, že drogové kartely již tolik nenesou, a tak se pokusil prorazit právě v technologickém světě.

Jak jistě víte, Pablo Escobar byl známý drogový baron 20. století, který byl ve svém životním stylu poměrně nevybíravý a rád si užíval všeho dosytosti. To ho v roce 1993 stálo život, když zemřel během přestřelky s policií. Naštěstí je jeho bratr o poznání uvědomělejší, a tak se místo pašování ilegálních substancí pokouší prorazit v technologickém světě a neváhá si při tom rýpnout také do Applu. Jeho ohebný telefon pojmenoval Escobar Fold 1 a za 349 dolarů ho nabízí všem, které již Apple omrzel. Konec konců, v upoutávce dokonce stojí, že se Steve Jobs jednou podíval na noční oblohu a uviděl tam Pabla Escobara s telefonem, který mu vytřel zrak. Dohromady bude dostupných 100 tisíc kusů a podle svérázných předpovědí Roberto Escobar očekává, že se rychle vyprodá.

Ostatně, kdo by nechtěl smartphone pojmenovaný po legendárním drogovém baronovi? Je zkrátka vidět, že je celý marketing postavený právě na slavném jméně, které je i tolik let po Escobarově smrti stále skloňované v médiích. Na druhou stranu, telefon nenabízí špatné specifikace a obsáhne 7.8 palcový ohebný displej, Snapdragon 8150, 6GB RAM a úložnou kapacitu 128GB. Ani po stránce fotoaparátu se nemá Escobar Fold 1 za co stydět. Nabídne totiž 16 megapixelovou přední kameru, uzpůsobenou pro focení selfie, a zadní fotoaparát o 20 megapixelech se stabilizací obrazu. Rozhodně se jedná o poměrně netradiční reklamu a většina lidí dosud neví, zda má celý koncept brát spíše jako vtip, nebo satiru. Uvidíme, třeba Roberto se svým skládacím telefonem vážně prorazí.

Dnes nejčtenější

.