Zavřít reklamu

Dá se říct, že se uživatelé jablečných produktů dělí na dvě skupiny. První z nich využívá pro psaní poznámek nativní stejnojmennou aplikaci od Applu. Druhá skupina uživatelů však nemůže jablečnou aplikaci Poznámky vystát, a proto používají konkurenční aplikace. Tento návod se však bude líbit pouze první skupině uživatelů, která používá nativní aplikaci Poznámky ráda. Jistě víte, že se poznámky v této aplikaci ve výchozím nastavení řadí podle data úpravy, anebo že se první řádek poznámky píše stylem nadpisu. Pokud si chcete tyto a další všemožné předvolby upravit, můžete tak učinit pomocí tohoto návodu.

Jak na iPhonu změnit zobrazení poznámek

Pokud chcete změnit zobrazení poznámek ve stejnojmenné aplikaci, anebo chcete jiným způsobem změnit chování aplikace Poznámky, tak postupujte následovně. Na vašem iPhonu či iPadu otevřete nativní aplikaci Nastavení, kde sjeďte níže. Zde poté narazíte na možnost Poznámky, kterou rozklikněte. Pro změnu zobrazení poznámek opět sjeďte o něco níže k nadpisu Zobrazení. V této kategorii se nachází celkem čtyři možnosti. Řazení poznámek můžete využít pro změnu v seřazování poznámek. Ve výchozím nastavení je zvolena možnost seřazení podle data úpravy. Dále si můžete nastavit atribut Nové poznámky začínají, kdy se formátování prvního řádku poznámky ve výchozím nastavení změní na Název. Dále je k dispozici možnost Řadit odškrtnuté položky, které se ve výchozím nastavení automaticky přesouvají dolů v seznamu. V poslední možnosti si můžete nastavit zobrazení Linek a mřížek uvnitř aplikace.

Kromě těchto čtyř možností zobrazení si například můžete výše zvolit, kam se budou poznámky ukládat. K dispozici je také možnost pro nastavení, změnu či reset hesla k poznámkám. Aktivací funkce Účet „V mém iPhonu“ dále získáte možnost ukládat poznámky mimo iCloud, tzn. pouze do paměti zařízení. Aktivovat si můžete také funkci pro automatické ukládání fotografií a videí vytvořených v aplikaci Poznámky do aplikace Fotky. V neposlední řadě se úplně dole také nachází možnost pro nastavení přístupu ze zamknuté obrazovky.

Dnes nejčtenější

.