Zavřít reklamu

Jablečná sluchátka AirPods jsou jedním z nejúspěšnějších produktů od Applu poslední doby. Uživatele jsou z nich nadšeni především díky jednoduchému ovládání, skvělému zvuku a všeobecně dokáží tato bezdrátová sluchátka perfektně zapadnout do ekosystému Apple. Co však ale některé uživatele může lehce zarazit je jejich cena. Pro někoho, kdo hudbu poslouchá jen občasně, je samozřejmě nesmyslné dát za sluchátka bezmála pět tisíc korun, ve verzi Pro dokonce přes sedm tisíc. Tuto díru na trhu se rozhodli zaplnit výrobci alternativního příslušenství, mezi které patří i Swissten, který přišel se sluchátky Swissten Flypods. Podobný název rozhodně není jen náhoda, o čemž se přesvědčíme společně v dalších řádcích.

Technické specifikace

Jak už můžete podle názvu tušit, tak se sluchátka Swissten Flypods inspirovaly u AirPods, které pochází od kalifornského giganta. Jedná se tedy o bezdrátová in-ear sluchátka, jejich zakončení je v podobě klasických pecek. Na první pohled byste je oproti originálním AirPodům rozeznali možná jen díky své větší délce, avšak to byste zjistili nejspíše až po porovnání „tváří v tvář“. Swissten Flypods disponují technologií Bluetooth 5.0, díky čemuž mají dosah až dlouhých 10 metrů. Uvnitř každého sluchátka se nachází baterie o velikost 30 mAh, která může posloužit až pro tři hodiny přehrávání hudby. Samotné dobíjecí pouzdro, které k FlyPods dostanete, disponuje baterií o velikosti 300 mAh – celkově mohou tedy společně s pouzdrem sluchátka hrát okolo 12 hodin. Váha jednoho sluchátka je 3,6 g, rozměry jsou poté 43 x 16 x 17 mm. Frekvenční rozsah sluchátek je 20 Hz – 20 KHz a citlivost 100 db (+- 3 db). Pokud se mrkneme na pouzdro, tak je jeho velikost 52 x 52 x 21 mm a váha 26 g.

Pokud porovnáme údaje o velikosti a váze Swissten Flypods s originálními AirPody, tak zjistíme, že jsou si velmi podobné. V případě AirPodů je váha jednoho sluchátka 4 g a rozměry jsou 41 x 17 x 18 mm. Pokud k tomuto porovnání přidáme ještě pouzdro, tak opět získáme velmi podobné hodnoty, které se liší jen minimálně – pouzdro AirPodů disponuje rozměry 54 x 44 x 21 mm a jeho váha je 43 g, což je oproti pouzdru od Swissten Flypods téměř 2 více. To však ale jen tak pro zajímavost, jelikož Swissten Flypods jsou oproti originálním AirPodům v úplně jiné cenové hladině a není vhodné tyto produkty srovnávat.

Balení

Podíváme-li se na balení sluchátek Swissten FlyPods, tak vás už určitě nepřekvapí klasický design, které má Swissten ve zvyku. Sluchátka jsou tedy zabalena do bíločervené krabičky. Její čelo lze odklopit, abyste se na sluchátka mohli podívat skrze průhlednou vrstvu. Na druhé straně odklopené části se můžete podívat, jak sluchátka vypadají v uších. Na zavřeném čele krabičky najdete specifikace sluchátek a vzadu návod pro správné použití. Po otevření krabičky už jen stačí vytáhnout plastovou přenosku, ve které se nachází nabíjecí pouzdro, samotné sluchátka a nabíjecí microUSB kabel. Dále v balení najdete i podrobný manuál, který vám vysvětlí, jak sluchátka správně připojit.

Zpracování

Pokud se podíváme na zpracování sluchátek FlyPods, tak zjistíme, že se ona nižší cena opravdu někde musela projevit. Hned na začátek vás nejspíše zarazí fakt, že se sluchátka do pouzdra nevkládají seshora, nýbrž je nutné nabíjecí pouzdro odklopit celé „na šířku“. Při prvním odklopení lehce znejistíte kvůli plastového pantu, na kterém celý mechanismus funguje. Sluchátka se v nabíjecím pouzdře poté nabijí pomocí dvou pozlacených kontaktů, které se samozřejmě nachází i na obou sluchátkách. Jakmile se tyto dva kontakty spojí, tak dochází k nabíjení. Zpracování pouzdra by tedy mohlo být o něco lepší a kvalitnější – potěšující zpráva je však taková, že v případě samotných sluchátek už je to s kvalitou zpracování lepší. I v tomto případě jsou sluchátka zpracována z plastu, avšak hned na první dotek poznáte, že se jedná o kvalitnější plast, který se o trochu více podobá kvalitě zpracování samotných AirPods. U sluchátek mi však lehce nevyhovuje fakt, že je jejich stonek v obdélníkovém tvaru a nikoliv v kulatém – sluchátka se kvůli tomu o něco hůře drží v ruce.

Osobní zkušenost

Musím uznat, že v mém případě je to s testováním sluchátek o trochu horší. Málokterá sluchátka mi v uších drží, dokonce ani u AirPods, které sedí snad většině populace, se nedostávám do takové fáze, že bych s nimi mohl třeba běhat či provádět jiné aktivity. Swissten FlyPods mi v uších drží o něco hůře než originální AirPody, avšak opět chci podotknout fakt, že se jedná o subjektivní názor – uši má každý z nás naprosto jiné a jedny sluchátka samozřejmě nemohou padnout všem. Třeba se však Swissten pustí do FlyPods Pro, které by měly špuntové zakončení a držely by v mých uších lépe, než klasické pecky.

Srovnání Swissten FlyPods s AirPods:

Pokud se podíváme na stránku zvuku sluchátek, tak vás nejspíše ani nenadchnou, ani neurazí. Sluchátka jsou po zvukové stránce spíše průměrná a „bez emocí“ – nečekejte tedy bůhvíjak skvělé podání basů, anebo třeba výšek. FlyPods se celou dobu snaží držet ve středním pásmu, kde se jim ale vede velmi dobře. Lehké zkreslení zvuku se projevuje až při opravdu vysokých hlasitostech. FlyPods samozřejmě nedisponují možností pro automatické spuštění hudby po vložení sluchátek do uší – to už bychom byli cenově zase někde jinde a blíže AirPods. Hledáte-li tedy obyčejná sluchátka, která se vám budou jednoduše používat pro občasný poslech, tak rozhodně nevstoupíte vedle. Co se týče výdrže baterie, tak mohu víceméně potvrdit tvrzení výrobce – při poslechu hudby s lehce nadprůměrně nastavenou hlasitostí jsem se dostal na cca 2 a půl hodiny (bez nabíjení v pouzdře).

swissten flypods

Závěr

Pokud hledáte bezdrátová sluchátka, avšak nechcete za ně utrácet bezmála pět tisíc korun, jsou Swissten FlyPods určitě fajn volbou. Lehce vás možná zamrzí horší zpracování pouzdra, avšak samotná sluchátka jsou zpracována kvalitně a odolně. Na poli zvuku FlyPods taktéž nikterak neexcelují, ale rozhodně vás také neurazí. Je však nutné si zodpovědět otázku, zdali vám pecková konstrukce sluchátek bude vyhovovat, a zdali vám budou sluchátka v uších držet. V případě, že nemáte s peckovými sluchátky žádný problém, tak vám mohu FlyPods doporučit.

Slevový kód a doprava zdarma

Ve spolupráci se společností Swissten.eu jsme si pro vás připravili 25% slevu, kterou můžete uplatnit na všechny produkty Swissten. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „BF25„. Společně s 25% slevou je navíc doprava na všechny produkty zdarma. Nabídka je kusově i časově omezená, a proto s objednávkou rozhodně neotálejte.

Dnes nejčtenější

.