Zavřít reklamu

Pokud jste někdy v minulosti vlastnili starší Mac či MacBook, tak jste si jakožto uživatelské heslo mohli nastavit jakýkoliv jediný znak, například klidně mezeru. U novějších jablečných počítačů s novějším macOS už tomu tak ale není a systém po vás požaduje, abyste si nastavili heslo silnější. Tato zpráva se prvně zobrazovala při zapnutí nového zařízení a omezení šlo obejít změnou hesla v předvolbách systému. Tento trik se však vypařil také a změna na jednoduché heslo už není možná. Existuje však jednoduchý tip, pomocí kterého můžete tohle omezení vcelku jednoduše zrušit. Pokud se chcete dozvědět, jak na to, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak na Macu povolit používání slabého hesla

Pokud jste si dovezli zbrusu nový Mac či MacBook, tak si při zakládání uživatelského profilu prvně nastavte heslo silnější, které později změníte. Pokud si chcete změnit heslo na slabší u zařízení, které používáte delší dobu, tak se můžete vrhnout přímo na věc. Pokud na Macu využíváte více uživatelských profilů, tak se nejdříve přihlaste na účet správce. Zde otevřete aplikaci Terminál (buď pomocí Spotlightu anebo jej najdete ve složce Aplikace v podsložce Utility). Po spuštění Terminálu si zkopírujte tento příkaz:

pwpolicy -clearaccountpolicies

A vložte jej do černého okna Terminálu. Poté stiskněte Enter a zadejte heslo k administrátorskému účtu, ke kterému jste přihlášeni (heslo se při psaní nezobrazuje, musíte jej napsat „naslepo“). Poté heslo potvrďte klávesou Enter. Tímto jste odstranili omezení, které vás nutí využít silné heslo.

Nyní přichází čas na změnu samotného hesla. Na vašem uživatelské účtě klikněte v levém horním rohu na ikonu  a z rozbalovacího menu zvolte možnost Předvolby systému… V novém okně, které se zobrazí, rozklikněte sekci Uživatelé a skupiny. Poté už jen stačí, abyste si vybrali svůj uživatelský účet, u kterého klikněte na možnost Změnit heslo… Do nového okna napište staré heslo, potom nové, které už může být v jednoduché formě, a nastavení potvrďte. Nyní už se vám upozornění o nutnosti využití silnějšího hesla nezobrazí.

Dnes nejčtenější

.