Zavřít reklamu

Čtvrteční odhalení Cybertrucku od Tesly se stále ještě skloňuje ve všech pádech. Někteří z vás si možná všimli jisté podoby s představováním některých produktů od Applu, a to ve chvíli, kdy se Elon Musk odcházel z pódia, na poslední chvíli se ale zarazil a otočil se k publiku se slovy:“A jen tak mimochodem, udělali jsme ATV,“ načež na scénu vjela elektrická terénní čtyřkolka s designem Cybertrucku.

Celá akce včetně představení nového přírůstku mezi elektromobily od Tesly byla v mnoha směrech vcelku divoká, a ani představení samotného Cybertrucku se zjevně neodehrávalo přesně podle plánu. „Nerozbitné“ sklo automobilu se v průběhu prezentace rozbilo hned dvakrát, přičemž Elon Musk pochopitelně na malou chvíli ztratil sebejistotu. Tu ale opět rychle nabyl ve chvíli, kdy přišla chvíle pro „One More Thing“ v podání Tesly. Legendární Jobsovu větu sice Musk doslova nezopakoval, nicméně se zastavil, předstíral chvilkové zamyšlení, pronesl „We have…“ – a nadšené publikum během chvilky samo od sebe zvolalo „one more thing“. Figurant, který na čtyřkolce přijel, několika pohyby rozevřel korbu Cybertrucku a bez problémů na ni vjel, zatímco Musk za nadšených ovací publika představoval její vlastnosti.

Není pochyb, že tento okamžik Musk odkoukal od toho nejpovolanějšího. Steve Jobs použil za dobu svého působení v Applu legendární „One more thing“ celkem jedenatřicetkrát. Poprvé to bylo v roce 1999 při představení iMacu G3 v různých barvách, naposledy pak při uvedení iTunes Match na WWDC 2011. Elon Musk je se Stevem Jobsem často srovnáván, ačkoliv on sám spoluzakladatele Applu podle všeho příliš nemusel:“Když jsme se spolu jednou sešli, byl tak trochu blbec,“ řekl o Jobsovi v roce 2015 v jednom ze svých rozhovorů. „One More Thing“ je ale skvělý koncept, zavedený člověkem, který ve veřejných prezentacích opravdu vynikal – proč by si ho tedy Musk nemohl vypůjčit?

Dnes nejčtenější

.