Zavřít reklamu

Před pár dny jsme se konečně dočkali Photoshopu od Adobe pro iPad. Mnoho uživatelů si však stěžovalo na to, že má Photoshop pro jablečné tablety dobrý základ, avšak že mu oproti desktopové verzi chybí mnoho funkcí. Adobe o této skutečnosti samozřejmě ví, nechtělo ale jablečné příznivce nechat čekat. Proto vydalo prvotní verzi Photoshopu pro iPad dříve a přislíbilo, že bude většina funkcí přidána v rámci budoucích aktualizací. Momentálně to vypadá, že by Adobe tento slib mělo dodržet, jelikož jsme se dočkali seznamu nových funkcí, které by se měly do konce roku v Photoshopu pro iPady objevit.

Adobe uvádí, že se u své první verze Photoshopu pro iPady zaměřovalo především na to, aby uživatelé mohli pracovat se základními nástroji – tedy úprava kompozice, maskování, retušování, podpora vrstev a samozřejmě možnost přenášení .PSD souborů napříč různými platformami. Cílem bylo vytvořit Photoshop, který by na iPadu dokonale podporoval dotykovou obrazovku společně s Apple Pencil a zároveň aby dostal ty nejlepší funkce, které známe z desktopové verze. Podle dalších zpráv od Adobe je tato prvotní verze úplný začátek oproti tomu, čeho se uživatelé iPadů dočkají v rámci budoucích aktualizací. I přesto, že je rok 2019 téměř u konce, tak se Adobe „upsalo“ k přidání nových funkcí do Photoshopu pro iPady. Některé z těchto funkcí byly také představeny na konferenci Adobe MAX, která se konala na začátku tohoto měsíce.

Uživatelé iPadů by se tedy měli dočkat například funkce Select Subject, kterou pohání umělá inteligence Adobe Sensei. Pomocí ní budete schopni jedním kliknutím z fotografie vytvořit výběr určitého objektu. Kromě toho se Photoshop pro iPady do konce roku dočká rychlejšího načítání souborů z cloudu společně s určitými optimalizacemi, které zrychlí samotnou aplikaci. V první polovině roku 2020 se poté uživatelé iPadů mohou těšit na funkce Refine Edge pro jednodušší ořezy složitějších objektů (například vlasy a vousy) a Curves pro tonální úpravy a vylepšení vrstev. K dispozici bude také možnost nastavení citlivosti štětce, či integrace Lightroomu pro práci se snímky ve formátu RAW.

Dnes nejčtenější

.