Zavřít reklamu

Apple má dnes co se novinek týká poměrně plodný den a tak se kromě samotného 16″ MacBooku Pro objevily také dvě nové vychytávky z nichž jedna potěší sice jen majitele nového 16″ počítače, ovšem ta druhá zaujme každého, kdo chce nabíjet své produkty co nejrychleji.

Spolu s novým 16″ MacBookem Pro se představil také obal určený právě pro tento počítač. Obal je vyráběn z kvalitní francouzské kůže a jeho vnitřní podšívka je z mikrovlákna, které jednak tlumí menší nárazy, ale také počítač jemně čistí vždy, když jej zasunete nebo vysunete z obalu. Obal je k dispozici ve třech barvách, které Apple označuje jako sedlově hnědou, černou a půlnočně modrou. Cena za tuto novinku je 5 790Kč a k dispozici bude od 15. listopadu letošního roku. Jedná se o stejný obal, který Apple nabízí také na 13″ MacBook, kde je však cena o 500 korun nižší, což lze vzhledem k množství materiálu chápat.

Další novinkou, kterou Apple dnes představil je nejvýkonější USB-C adaptér v portfóliu kalifornské společnosti. Nový USB-C adaptér nabízí výkon 96W a slouží primárně k nabíjení 16″ MacBook Pro. Samozřejmě je však kompatibilní také s dalšími MacBooky a to konkrétně s MacBook (Retina, 12palcový, začátek roku 2015 – 2017), MacBook Air (Retina, 13palcový, 2018 a novější), MacBook Pro (13palcový, 2016 a novější), MacBook Pro (15palcový, 2016–2019) a MacBook Pro (16palcový, 2019). Cena byla stanovena na 2 290Kč, za kterou získáte pouze samotný adaptér bez kabelu. Jak víme, je možné nabíjet pomocí adaptérů od MacBooku také iPady a iPhony a to díky kabelu, který na jednom konci nabízí USB-C a na druhém Lightning konektor. Apple však ani iPady ani iPhony nezahrnul do kompatibilních zařízení a je otázkou, zda vzhledem k výkonu, kterého adaptér dosahu, bude nabíjení těchto zařízení vůbec možné nebo jej Apple raději softwarově zakázal.

Dnes nejčtenější

.