Zavřít reklamu

Jablečná platforma Apple TV+ je venku již nějakou dobu a fanoušci si začínají pomalu všímat někdy patrných, někdy naopak sotva postřehnutelných reklamních předmětů. Nejedná se sice o nic nového, ale příznivce zarazila spíše intenzita, s jakou se zařízení v záběrech objevují. Konec konců, párkrát by se to ještě dalo vcelku pochopit, ale v mnoha případech jablečné produkty představovaly přes třetinu všech využitých zařízení.

V kinematografickém průmyslu je poměrně běžné, že si nějaká společnost zaplatí menší reklamu a přihřeje si polívčičku, především tedy pomocí zobrazení produktů dané společnosti a případně i samotného loga. Nejinak je tomu i u Applu, který si podobné promo zařídil také v seriálu The Morning Show. Například hned v první epizodě, kdy se dvě postavy prochází interiérem redakční místnosti, se za několik málo minut ukáže rovnou 9 jablečných zařízení. Dohromady se potom toto číslo vyšplhá až na 31 záběrů na produkty od Applu, včetně osmi, kde je viditelné logo. To je vcelku dost i na poměry tohoto technologického giganta. Není divu, že jedna epizoda údajně stála až 15 milionů dolarů. Ostatně, kromě platu herců mohla většinu této částky zabírat právě placená reklama. Ta se zaměřuje zejména na MacBooky, iPhony, iPady, sluchátka AirPods a chytré hodinky Apple Watch. Na pár okamžiků si lze dokonce všimnout i HomePodu na stole v jedné z kanceláří.

V každém případě se jedná o zajímavou, avšak vzhledem ke statistikám ne až tak překvapivou věc. Podle společnosti PQ Media se útrata za tento typ reklamy za posledních 6 let zdvojnásobila, a to z 5 miliard v roce 2012 na letošních 10 miliard dolarů. Apple se však hájil, že o žádný product placement nešlo a producenti se sami rozhodli do záběrů jablečná zařízení umístit. To by dávalo z hlediska oblíbenosti produktů od Applu ve Spojených státech smysl, ale přece jen se nezdá, že by šlo o pouhou náhodu. Společnost si navíc reálně může tento přístup dovolit a díky umístění svých zařízení v tak sledovaném seriálu jako je The Morning Show jen zvýší obecné povědomí. Uvidíme, zda se podobných shod okolností dočkáme i u dalších počinů, které jsou na Apple TV+ k vidění.

Dnes nejčtenější

.