Zavřít reklamu

Je to doopravdy k nevíře, ale letošní Vánoce se blíží mílovými kroky. Je to jako včera, co jsme všichni s napětím sledovali zářijovou konferenci od Applu, na které došlo k představení nových iPhonů. Nyní už je to téměř dva měsíce, co byly nové vlajkové lodě představeny světu. Pokud jste ještě nezačali s nakupováním dárků, tak nyní je ten pravý čas, kdy byste s touto činností měli začít. Pojďme se společně podívat na několik produktů, kterými uděláte pod stromečkem radost nejednomu majiteli MacBooku.

Do 1000 korun

WHOOSH! Screen Shine On the Go – čistota na prvním místě

Retina displej, kterým už nyní disponují všechny nové MacBooky, je opravdu jeden z nejlepších displejů současnosti. I ten se ale může vnějšími vlivy zašpinit, a to vcelku jednoduše. Společně s WHOOSH! Screen Shine On the Go bude mít obdarovaný vždy jistotu, že bude jeho obrazovka čistá při jakékoliv příležitosti. Nikdo se nechce dívat na špinavý displej MacBooku a společně s tímto produktem získá jistotu, že při čištění nedojde k narušení oleofobní vrstvy či jinému poškození obrazovky.

Viking USB flash disk 4v1 – zajímavý univerzál

Apple s příchodem „faceliftovaných“ MacBooků některým lidem opravdu zavařil, a to především konektivitou. Nejnovější MacBooky mají k dispozici pouze Thunderbolt 3 porty, které musíte pro připojení obyčejných flash disků a jiných periferií rozšířit různými rozbočovači. Společně s USB flash diskem Viking 4v1 tato nutnost ale odpadá. Tento speciální flash disk totiž disponuje hned čtyřmi různými konektory – USB, USB-C (Thunderbolt 3), MicroUSB a Lightning. To znamená, že Viking 4v1 flash disk můžete zapojit prakticky úplně kamkoliv.

Speck Smartsheell pro MacBook – dopřejte mu nový kabátek

Nové MacBooky jsou opravdové stroje, o tom není pochyb. Hardware je však zabalen v hliníkovém těle, které se může přenášením a používáním v terénu jednoduše poškodit. Přitom stačí, abyste dotyčnému zakoupili jednoduchý plastový obal, kterého mu rozhodně nebude při poškození líto tolik, jako samotného MacBooku. Dokonale k tomuto účelu může posloužit kryt Speck Smartshell, který je k dispozic hned v několika barvách.

Do 3000 korun

SanDisk Ultra Dual USB-C flash disk 256 GB – flashek není nikdy dost

Jak už jsem jednou zmínil, nejnovější MacBooky mají tu nevýhodu, že pro připojení klasických USB periferií potřebujete buď adaptér, anebo periferii s USB-C konektorem. Co když vám řeknu, že SanDisk Ultra Dual USB-C flash disk disponuje oběma těmito konektory? Ať už se tedy rozhodne obdarovaný tento flash disk připojit k MacBooku, anebo ke klasickému počítači, tak ho rozhodně nikdy nezklame.

Apple Magic Mouse 2 – tmavá je dobrá, už je to tak

Pokud je dotyčný příznivcem jablečné společnosti a víte, že by si nikdy nekoupil žádnou neoriginální periferii, tak by se mu mohla líbit Apple Magic Mouse 2. Minulý rok Apple dokonce vydal i vesmírně šedou variantu této myši, a tak se nemusíte spoléhat pouze na bílou. Apple Magic Mouse 2 podporuje veškerá gesta, která může obdarovaný při práci využít ke svému užitku a ke zvýšení produktivity.

HyperDrive SLIM USB-C Hub – když porty nestačí

Jediný rozbočovač, který obyčejný smrtelník k MacBooku potřebuje. Jediným USB-C konektorem můžete získat veškeré rozhraní, které bylo kdysi naprostým standardem. Pokud dotyčnému darujete HyperDrive SLIM USB-C Hubu, získá perfektní rozbočovač, ve kterém najde kromě klasických USB portů také HDMI, čtečku karet, LAN konektor a nabíjecí USB-C konektor.

Do 5000 korun

Apple Magic Keyboard – ozdoba vašeho stolu

Stejně tak, jako Apple Magic Mouse, tak každému jablíčkáři přijde vhod i Apple Magic Keyboard. Tato klávesnice je od loňského roku také k dispozici ve dvou zbarveních, tedy v bílé a vesmírně šedé. Pokud obdarovaný využívá MacBook pouze jako „základnu“ a má k němu připojené další periferie, tak se mu bude bezdrátová klávesnice určitě hodit – a jakou jinou byste měli zvolit, než tu od Applu. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že funguje naprosto parádně a je příjemná a spolehlivá.

Kožená brašna Decoded – pro snadný transport

V případě, že dotyčný s MacBookem často cestuje, tak byste mu měli pořídit pořádnou brašnu na přenášení. Při cestování se může stát doopravdy cokoliv – ať už může MacBook omylem spadnout na zem, anebo se jinak poškodit. Společně s koženou brašnou Decoded pojistíte MacBook dotyčného co možná nejlépe to jde. I při pádu ho ochrání a při přenášení získá dotyčný perfektní komfort společně s žádaným luxusním vzhledem.

Nad 5000 korun

LaCie Portable SSD – spousta úložiště na dosah

Nestačí-li obdarovanému úložiště uvnitř MacBooku, je externí disk tím pravým ořechovým. Proč ale ztrácet čas obyčejnými externími HDD disky, když sobě nebo komukoliv jinému můžete pořídit luxusní a rychlý externí SSD disk LaCie Portable SSD? Tento SSD externí disk je k dispozici ve třech úložných variantách a nejlepší je určitě zlatá střední cesta 1 TB. Luxusní design a připojení pomocí Thunderbolt 3 s rychlostmi čtení až 540 MB/s určitě splní i ty největší nároky obdarovaného.

Apple AirPods Pro – jedním slovem geniální

Jestli existuje lepší kombinace, než iPhone a Apple Watch, tak je to dle mého názoru AirPods a MacBook. Osobně využívám AirPody nejčastěji právě na MacBooku a musím říct, že si to doopravdy velice užívám. V případě, že váš obdarovaný nemá žádná přenosná sluchátka, která může použít například ke sledování videí, tak jsou Apple AirPods Pro tím pravým ořechovým. Jako jediné in-ear sluchátka na světě disponují aktivním potlačením hluku a patří mezi naprostou špičku.

Dnes nejčtenější

.