Zavřít reklamu

Sice jsme se ještě oficiálně do zimního období nepřesunuli, avšak venku to už nyní občas vypadá tak, jako by zima doopravdy byla. Ranní noční můra v podobě škrábání zamrzlého okna automobilu se nenávratně vrací a po dobu několika dalších měsíců se bude jednat o každodenní krutou realitu. V chladném počasí můžeme také využít rukavice, avšak ty mají jednu nevýhodu – nemůžeme s nimi ovládat náš iPhone. Mnoho z nás tedy raději rukavice oželí, než abychom je museli při každém ovládání iPhonu sundávat. Jakým způsobem tedy můžeme náš iPhone používat i v rukavicích? Existuje hned několik různých tipů, na které se v tomto článku podíváme.

Jak v rukavicích někomu zavolat

Ve většině případech vám s ovládáním iPhonu může pomoci hlasová asistentka Siri. Pokud chcete v rukavicích někomu zavolat, avšak nechcete je nutně sundávat, existuje jednoduchý způsob, jak můžete kohokoliv vytočit. Stačí aktivovat Siri – buď hlasovým příkazem „Hey Siri“, anebo pomocí aktivačního tlačítka. Jakmile se Siri vyvolá, tak stačí anglicky říci, komu chcete zavolat. Kupříkladu budeme chtít zavolat kontaktu, který máme v iPhonu uložený jako Natálie. Siri tedy jednoduše řekneme frázi „Call Natálie“. Siri poté tento příkaz rozezná a volání vám potvrdí frází „Calling Natálie…“

Jak v rukavicích přijmout či odmítnout hovor

V případě, že vám někdo zavolá a hovor chcete přijmout, tak existují dvě možnosti, jak na to. V prvním případě můžete využít funkce automatického přijmutí hovoru po určité době, viz tento návod. Mnohem použitelnějším způsobem je ale využití sluchátek s ovladačem, anebo AirPodů. Pokud vám někdo zavolá a vy chcete hovor přijmout, tak stačí na ovladači stisknout prostřední tlačítko. Na AirPodech poté stačí, abyste na ně dvakrát poklepali. Pro odmítnutí hovoru stačí, abyste ovladač na sluchátkách podrželi dvě sekundy. Co se týče AirPodů, tak v tomto případě bohužel hovor odmítnout nelze.

Ovládání s rukavicemi

Na trhu už jsou k dispozici speciální rukavice, které mají na určitých prstech vrstvu umožňující ovládání iPhonu. Můžete je zakoupit například na iWantu pomocí tohoto odkazu. Pokud si však speciální rukavice kupovat nechcete, tak můžete využít ještě jednoho tipu, který sice není nikterak hygienický, ale v nejhorších případech poslouží dobře. Pokud potřebujete iPhone rychle ovládat v rukavicích, tak stačí, abyste si rukavici v místě dotyku s displejem naslinili. Dotek vám poté bude nějakou krátkou dobu fungovat i v rukavici.

Dnes nejčtenější

.