Zavřít reklamu

Pokud bychom měli jmenovat seznam kvalitních strategických her na iOS, pravděpodobně by nám k tomu stačily prsty na obou rukou. Propracovaných a komplexních strategií je jako šafránu, a když už se někdy objeví nějaká na úrovni, většinou hráče uzavře za pomyslnou platební bránu. To naštěstí není případ legendárního Tropica, které si po letech našlo cestu také na mobilní zařízení a okamžitě se stalo hitem, který si drtivá většina milovníků taktických her oblíbila.

Strategická hra Tropico, kde jsme měli možnost zahrát si za krutého diktátora a podmanit si bídný lid, se na počítači stala prodejním trhákem již před několika lety. Díky bezpočtu kladných recenzí a stovek tisíc prodaných kopií si titul našel cestu také na mobilní zařízení, kde zazářil a ze dne na den se stal jednou z nejhranějších strategií. To vedlo vývojáře k vydání expanze Absolute Power, která momentálně vychází na iOS. Nyní však přejdeme k nejvíce překvapivé skutečnosti, která pravděpodobně zasáhla i toho největšího optimistu – rozšíření bude plně zdarma. Zároveň nabídne 10 nových misí, z nichž každá obsáhne vlastní ostrov, což herní dobu o hezkých pár hodin prodlouží. Rozhodně se tedy jedná o kvalitní přídavek, jenž potěší nejednoho fanouška a možná naláká nějaké ty nové hráče.

Pokud vás tedy Tropico zaujalo, neváhejte zamířit na App Store a hru si za 299 korun pořídit. Cenovka sice není nejnižší, ale za tuto cenu získáte ještě kvalitní rozšíření zdarma a desítky hodin hraní, což se jednoznačně vyplatí. Je vidět, že tvůrci na hře průběžně pracují a vydávají pravidelné aktualizace, které nejenže opravují některé nepříjemné chyby, ale zároveň hru obohacují o další obsah a nabízí možnost pro starší hráče opět zavítat do světa nemilosrdných diktátorů. Máte-li tedy chuť na nějaké to lynčování nebohých obyvatel, nebo vás snad naplňuje pomyšlení na neomezenou krutovládu, doporučujeme dát Tropicu alespoň šanci.

Dnes nejčtenější

.