Zavřít reklamu

Celebrity, generální ředitelé a obecně známí lidé jsou často nevyzpytatelní a nikdo vlastně pořádně neví, co cítí a jaký život mimo zář reflektorů žijí. O to obdivuhodnější potom je, když se některý z takových lidí rozhodne odhalit část své pravé osobnosti, poodkrýt oponu a názorně fanouškům ukázat, co se za ní skrývá. Stejné rozhodnutí učinil i Tim Cook, který sice v mnoha případech stojí ve stínu legendárního Stevea Jobse, ale i přesto se jedná o pozoruhodného člověka.

Zatímco o předchozím generálním řediteli Applu, jehož jméno zná pravděpodobně každý, se můžeme dočíst v biografiích či v mnoha článcích na internetu, Tim Cook je ve své podstatě takovou menší záhadou. Drtivá většina jeho činů souvisí přímo se záležitostmi týkajícími se společnosti a o svém soukromí příliš nemluví. To se však rozhodl změnit v rozhovoru s plátkem People, kde se rozhovořil na téma diverzity a svého osobního coming outu. Před 5 lety magazín Bloomberg otiskl Timovu esej, kde se přiznává ke své homosexualitě a zároveň popisuje strasti, které ho celou jeho cestu provázely. Navíc poukazuje na to, že jen díky diverzitě může Apple tvořit a navrhovat tak skvělé produkty. A právě o své zlomové eseji si s reportéry z People pohovořil. „Když dělám něco složitého, s čím jsem dosud neměl žádnou zkušenost, snažím se čerpat inspiraci od lidí, kteří byli na tom samém místě. Je spousta lidí, kteří se ke své homosexualitě doznali a právě díky nim se to podařilo i mně. Kromě toho jsem měl nutkání pomoci také mladší generaci a ukázat jí, z jakého konce tuto záležitost vlastně uchopit. Trvalo mi přes rok, než jsem našel správná slova a než nastal ten pravý čas vyjít s tím na povrch. Zkrátka jsem nechtěl, aby má zpověď přitahovala příliš pozornosti a odváděla ji od samotné společnosti. Být homosexuál není omezující, ba právě naopak. Je to něco, co definuje mou osobnost a beru to jako takový dar od Boha. Právě toto poselství chci rozšířit i mezi mladé lidi, kteří často se svou identitou bojují a obávají se toho, že když budou sami sebou, nebudou pro ostatní dost dobří či je společnost zavrhne,“ nechal se Tim Cook slyšet

Apple platí Qualcommu - Tim Cook

Kromě své orientace se generální ředitel jablečné společnosti zmínil také o organizaci DACA, jež ve Spojených státech pomáhá dětem imigrantů zařadit se do pracovního procesu a získat potřebná povolení. Rozhodně se tedy jedná o úctyhodnou iniciativu, která s velkou pravděpodobností inspiruje spoustu lidí.


Vzhledem k citlivé tématice článku u něj bude diskuze vypnuta. Chceme tím zabránit možným projevům nenávisti k určitým skupinám lidí. Děkujeme za pochopení. 

Dnes nejčtenější

.