Zavřít reklamu

Zatímco na Apple Watch Series 3, 4 a 5 si watchOS 6 užíváme již více než měsíc, majitelé starších Series 1 a 2 tento důvod k radosti zatím nemají. Apple totiž dodržel svůj příslib a na tyto modely novou verzi svého operačního systému současně s ostatními modely neuvolnil. Namísto toho oznámil, že na “jedničky” a “dvojky” dodá watchOS 6 v průběhu podzimu. Ten už je však v plném proudu a nový watchOS stále nikde. Kdy se jej tedy u starších modelů dočkáme?

Na oficiální oznámení data vydání watchOS 6 pro Series 1 a 2 ze strany Applu v tuto chvíli stále čekáme. Nicméně kroky Applu o lecčem vypovídají a lze z nich vcelku dost věcí vydedukovat. Například díky spuštěnému beta testování watchOS 6.1 na starších hodinkách je jasné, že právě tato verze bude zároveň první verzí watchOS 6 dostupnou na “jedničkách” a “dvojkách”. Původní watchOS 6.0 na nich totiž Apple vůbec netestoval a nyní je už víceméně jasné, že ani nezačne. Nastává tak stejná situace jako v případě iPadOS, který také nedorazil pro veřejnost ve verzi 13.0, ale rovnou 13.1. 

Budeme-li počítat s tím, že do Series 1 a Series 2 Apple “pošle” rovnou watchOS 6.1, pak bychom se tohoto kroku mohli – a velmi pravděpodobně i dočkáme – už tento týden. watchOS 6.1 je totiž v tuto chvíli už v páté beta verzi, která by mohla být finální a po ní tak už bude následovat ostrý systém. A jelikož je Apple zvyklý vydávat zpravidla vícero systémů pohromadě, zřejmě se watchOS 6.1 pro Series 1,2 a potažmo i zbylé modely dočkáme dnes, tedy 28. října, či v úterý 29. října. Právě v jeden z těchto dnů totiž Apple takřka 100% vydá iOS 13.2, který obsahuje softwarové úpravy pro nová sluchátka Beats Solo Pro, jenž vstoupí na pulty obchodů 30. října. Může se sice stát, že se vydání watchOS 6.1 ještě prodlouží, avšak vzhledem k tomu, že tato verze watchOS nemá přinést žádné zásadní novinky a Apple navíc operační systém pro hodinky zpravidla na 5 bet testuje, bylo by vydání v jiný den než ty výše uvedené skutečně zvláštní. 

Pokud tedy vlastníte starší Apple Watch i vy, velmi pravděpodobně budete mít již velmi brzy důvod k radosti. Nezbývá tedy než doufat, že se prognózy vyplní, ale hlavně že bude nový watchOS 6.1 na starších hodinkách šlapat skutečně bez problému. Ostatně, byla by škoda, kdyby ne. Samostatný App Store či nové aplikace v čele s Diktafonem či Kalkulačkou totiž rozhodně stojí za vyzkoušení. 

Dnes nejčtenější

.