Zavřít reklamu

O chystaném lokalizačním přívěsku z dílny Applu bylo ještě před pár týdny slyšet téměř denně. Po zářijové Keynote, na které se očekávalo jeho představení, však téměř všechny spekulace utichly a my tak nevěděli, kdy bychom se jej mohli zhruba dočkat. To se však dnešním dnem alespoň částečně mění. 

V iOS 13.2, který vyšel pro veřejnost zhruba před hodinou, se vývojářům podařily nalézt soubory, které podle všeho odkazují právě na chystaný lokalizační přívěsek. Ten se podle nich měl jmenovat “AirTag”, což je název, o kterém se v minulosti spekulovalo, avšak vzhledem k nejasnosti v ochranných známkách jej nebylo možné potvrdit. Nyní to však vypadá, že má Apple v tomto směru zcela jasno. 

Ze souborů lze kromě názvu vyčíst i to, že by se mělo zařízení dočkat vyměnitelné baterie, což je věc, která je u Apple produktů spíše výjimečná. Nicméně je jasné, že u tohoto typu produktu neměl Apple prakticky na výběr. Veškerá konkurence se totiž podobnou možností chlubí již od svého prvopočátku, takže zaváhání v tomto směru nepřipadalo v úvahu. 

Přestože tyto soubory obsahuje ostrá verze iOS 13.2, nelze se 100% jistotou říci, kdy se jej dočkáme. V úvahu sice připadá tento týden, avšak jistotu budeme mít až po samotném představení Applem. Nezbývá než doufat, že ten se k němu odhodlá již velmi brzy a my si tak budeme moci žhavou novinku z jeho dílny pořádně osahat. 

Dnes nejčtenější

.