Zavřít reklamu

O herní platformě GameClub jsme již párkrát informovali, především ve spojení se staršími hrami. Vývojáři stojící za službou jsou totiž milovníci počinů, které byly již dávno z oficiálního App Storu staženy, nebo na ně původní tvůrci pozapomněli, a tak se rozhodli vytvořit si vlastní alternativu. Na GameClubu totiž najdeme výhradně staré kousky, kterým se tým oddaných vývojářů pokusí vdechnout nový život a vrátit zašlou slávu. A po měsících testování je tu konečně oficiální vydání.

Služba GameClub původně vznikla jako nápad zrenovovat starší hry, propůjčit si jejich licenci a vydat je znovu, jen aktualizované a opravené. Konec konců, z App Storu byla za dobu jeho existence stažena řada povedených titulů, k němž by si už nikdy hráči cestu nenašli. Proto se vývojáři rozhodli nápad zrealizovat a vytvořili platformu nanejvýš podobnou Apple Arcade, jen s tím rozdílem, že bude obsahovat pouze kousky staršího data. Z těch nejznámějších můžeme jmenovat například Legendary Wars, Space Miner, MiniSquadron a spousty dalších. Zároveň při hraní nebudete potřebovat připojení k internetu, což jistě mnoho hráčů ocení. Platforma navíc kromě katalogu her nabízí také přehledné tipy a triky, návody či zajímavosti.

Abyste si však GameClub mohli plnohodnotně vychutnat, budete muset zaplatit menší měsíční obnos, který se v Česku ustálil na 139 korunách. Za ty získáte přístup k několika desítkám legendárních titulů, jejichž počet se má podle tvůrců vyšplhat až na 100 jedinečných her. Pro možnost vybírat z katalogu se stačí pouze registrovat, využít první měsíc zdarma a vybrat si, na co máte zrovna chuť. Služba vás následně odkáže na App Store, kde si hru stáhnete. Nutno ovšem podotknout, že jsou hry dostupné pouze skrze jedinečný odkaz a není možné je běžně v jablečném obchodě vyhledat. Pokud vás tedy lákají starší tituly a nevadí vám kvůli tomu sáhnout do peněženky, doporučujeme dát této herní platformě šanci.

Dnes nejčtenější

.