Zavřít reklamu

Je to již nějaký čas, co jsme informovali o této povedené strategii od společnosti Feral Interactive. Sága Total War má na počítačích dlouhou historii a bylo jen otázkou času, než zamíří také na mobilní zařízení.  Před dvěma lety tomuto účelu posloužil iPad, kde titul sklidil pochvalné recenze a dokázal vývojářům, že i na mobilních platformách je o podobný žánr zájem. Stejně tak na iOS vyšel již původní díl. Před téměř měsícem se tedy studio odhodlalo k oznámení Rome: Total War – Alexander také na iOS a Android, které připadlo na říjen. A nyní jsme se konečně dočkali vydání.

Pokud by fanouškům této legendární série někdo před lety řekl, že si jednoho dne zahrají Total War na malé mobilní obrazovce, pravděpodobně by se mu vysmáli. Přesto tento žánr zaujal i mobilní hráče a po kladné odezvě po vydání na iPadu, kde expanze před dvěma lety vyšla, se vývojáři rozhodli, že potěší i uživatele jablečného systému a Androidu. Přes měsícem tedy přislíbili oficiální vydání na říjen, avšak nepadl žádný konkrétní den, kdy se hra v obchodech objeví. Ono magické datum nastalo dnes, tedy 24. října, a vy si můžete hru zakoupit již nyní. Čeká na vás plnohodnotná kampaň, kde povedete vojska Alexandra Velikého a poměříte síly s Perskou říší. Samozřejmě nebude příliš ochuzena ani grafická stránka, která se nápadně podobá počítačové verzi.

Původní díl Rome: Total War je sice na jablečném systému k dispozici již nějakou dobu, ale k hraní rozšíření není nutné jej vlastnit. Expanze Alexander navíc přináší spoustu nových funkcí a herních mechanik, které byly až doposud na poměry mobilních zařízení nevídané. Pochopitelně nechybí intuitivnější ovládání, zobrazení stavu jednotek, možnost většího přiblížení a propracovanější možnosti. Pokud tedy nedáte dopustit na povedené strategie a nebo jste fanoušky Total War, neváhejte zamířit na App Store a Rome: Total War – Alexander si za 129 korun pořídit. Rozhodně nebudete litovat a hra na vás zabaví na desítky hodin. Kromě kampaně nabízí totiž také volný režim, kde se mohou naplno projevit vaše taktické schopnosti.

Dnes nejčtenější

.