Zavřít reklamu

Do relativně klidných vod videostreamovacího průmyslu nechce vnést vlny jen Apple svou Apple TV+, ale také Disney svou službou Disney+. Zatímco Apple se svými ambicemi rozhodně netají a věří, že dokáže svým obsahem potrápit Netflix či HBO a přetáhnout k sobě diváky těchto služeb, Disney se na celkovou situaci na poli videostreamovacího průmyslu dívá o poznání klidněji. Svědčí o tom i slova jejího šéfa, Boba Igera.

Ve včerejším rozhovoru pro CNBC Iger uvedl, že Disney+ je jednoduše úplně jiná služba, než nabízí konkurence. Disney+ bude především cílit na úplně jinou diváckou základnu a především také na jiný obsah: „Rozhodně se nebojíme toho, že má konkurence nastavenou například nižší cenu. My jsme totiž velmi, ale opravdu velmi odlišní. I když nás tedy ostatní společnosti vnímají jako konkurenci, my se s ostatními službami určitě předhánět nebudeme,“ sdělil v rozhovoru výkonný ředitel Disney, Bob Iger. Ten dále uvedl, že v rámci Disney+ budou k dispozici například pořady z Marvelu, Pixaru, či National Geographic, rozhodně však nebudou chybět ani Star Wars, či Simpsonovi.

Argument Igera rozhodně dává smysl. I přesto, že Apple TV+ může být o dva dolary levnější, tak ihned při spuštění bude mít Disney+ k dispozici obrovskou škálu obsahu. Apple TV+ sice bude mít také nějaké pořady připravené, avšak rozhodně jich ze začátku nenabídne tolik, jako právě Disney+. V rozhovoru dále Iger potvrdil fakt, že zákazníci Verizonu získají předplatné Disney+ na první rok naprosto zdarma – to se ale bohužel České republiky netýká. Spuštění Apple TV+ se dočkáme i v Česku již 1. listopadu. To samé se bohužel nedá říct o službě Disney+, která sice bude k dispozici o několik dní později, konkrétně 12. listopadu, ale neočekává se, že i v České republice.

Dnes nejčtenější

.