Zavřít reklamu

Přestože Apple představil druhou generaci svých sluchátek Apple AirPods teprve v březnu letošního roku, podle dostupných informací už finišuje s přípravami generace třetí. Tu by pak měl údajně světu ukázat už na konci tohoto měsíce, díky čemuž by jí stihl i dodat dostatečně brzy na pulty obchodů a v ideálním případě jimi ovládnout Vánoce. Ostatně, nebylo by to poprvé, kdy by se AirPods staly hitem Vánoc. I loňské Vánoce totiž podle dostupných informací doslova opanovaly. Mnohem více uživatelů však v tuto chvíli zajímá víc to, jak bude novinka vypadat, nežli jak se jí bude prodejně dařit. Odpověď na tuto otázku však už naštěstí známe díky únikům reálných fotek z předešlých týdnů, přičemž k jednomu takovému došlo i o víkendu.

Oblíbenému youtuberovi a leakerovi v jedné osobě EverythingApplePro se dostala do rukou fotografie prototypu AirPods Pro, respektive nabíjecí krabičky pro sluchátka. Fotka (na prvním místě v galerii vedle tohoto odstavce) potvrdila předešlé zprávy hovořící o výrazné změně tvaru jak sluchátek, tak i krabičky, jelikož zachycuje nabíjecí krabičku se skutečně malými rozměry. Je tedy naprosto jasné, že  sluchátka AirPods Pro v ní budou též o poznání menší, což potvrzuje i ikona nalezená v betě iOS 13. Zmenšit by se měla především jejich „nožička“ ukrývající baterii, naopak u „hlavy“ sluchátka tato skutečnost zatím potvrdit nelze. Co však už nyní potvrdit lze, je její mírně upravený tvar, díky kterému bychom se měli u sluchátek konečně dočkat aktivního potlačení okolního hluku, po kterém mnozí jablíčkáři již dlouho volají.

Za AirPods Pro si však nechá Apple podle čínských zdrojů i poměrně slušně zaplatit. Jejich cena by se totiž měla pohybovat v přepočtu okolo sedmi tisíc korun, což je částka, za kterou lze pořídit i velmi kvalitní sluchátka náhlavního typu. Dá se tedy očekávat, že pokud Apple tuto cenu zvolí, stane se na pěkných pár týdnů terčem různých vtípků, jako tomu bylo v minulosti již několikrát. Jasněji však budeme samozřejmě mít až po představení produktu. Snad se tedy dočkáme skutečně už za pár týdnů.

Dnes nejčtenější

.