Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co jsme vás informovali o poměrně bizarní žalobě jednoho Rusa na Apple kvůli tomu, že z něj kalifornský gigant údajně udělal homosexuála. Tento případ měl jeden z moskevských soudů projednávat dnes, tedy 17. října, avšak ve výsledku nakonec k ničemu nedošlo. Žalobce totiž dle vyjádření jeho advokáta žalobu na Apple stáhl a zřejmě jednu z nejbizarnějších žalob letoška spojených s Applem tak rázně ukončil.

V žalobě Rusa stálo, že si před nějakým časem stáhl z App Storu aplikaci na kryptoměny, přes kterou chtěl nakoupit Bitcoiny, avšak místo nich mu na účet došla kryptoměna určená pro homosexuály spolu s heslem “Neodsuzuj, dokud to nezkusíš.” Právě tomuto heslu muž nakonec neodolal a navázal vztah s mužem, se kterým podle dostupných informací spokojeně žije. Tedy, alespoň částečně spokojeně. Novopečený gay se totiž dle žaloby obával toho, jak svou změnu orientace vysvětlí rodičům a jak bude pokračovat jeho život po této změně z dlouhodobého hlediska. A jelikož ani na jednu z těchto věcí neměl zatím zaručený recept, rozhodl se alespoň z Applu vysoudit v přepočtu 362 tisíc korun za to, že se skrze jeho platformu “přeměnil”. Není se tak čemu divit, že tento na první pohled neuvěřitelný příběh zaujal média po celém světě, která o něm intenzivně informovala a na muže tak dle jeho právního zástupce vytvářela tlak. Kromě toho ale měl žalobce čelit i výhrůžkám fanouškům Applu, kteří se zřejmě s takto šílenou žalobou nechtěli jen tak smířit. To ale žalobci nakonec začalo vadit a celý soud odpískal. Pokud by totiž pokračoval, nejenže by pokračoval tlak na jeho osobu, ale po veřejném soudním stání se měl naopak ještě zvýšit. Apple si tak může alespoň protentokrát oddechnout, jelikož jej další soudní tahanice nečeká. 

Podobně šílené soudní spory nejsou pro Apple možná trochu překvapivě ničím zcela výjimečným. Čas od času totiž musí soudcům vysvětlovat i takové bizáry jako třeba proč Siri v dané zemi nehovoří hlasem tamního rozhlasového hlasatele, který svůj hlas považuje za jakousi ikonu země, či proč někomu přestala fungovat určitá služba na několik let starém a již dávno nepodporovaném zařízení, které patří již skoro do muzea. Pravdou však je, že i tyto bizarní spory někdy slaví úspěchy a Apple za ně platí stovky tisíc dolarů. Zda by musel svým prasátkem zatřepat i v tomto případě můžeme jen hádat. 

Dnes nejčtenější

.