Zavřít reklamu

Hudební streamovací služba Apple Music se vždy zaměřovala právě na to, k čemu byla určena – na hudbu. Poslední dobou se stalo ale trendem více interagovat s uživateli a nabídnout jim dodatečný obsah, který by platformu rozšířit a ideálně i odlišil od konkurence. Nejinak je tomu i u Applu, který chce uživatelům nabídnout nejrůznější živé streamy, podcasty a speciální hosty. Výčet chystaného obsahu je poměrně dlouhý a více se o něm rozpovídal DJ Zane Lowe a Oliver Schusser, jenž stojí v čele platformy Apple Music.

Jak jistě víte, nedávno služba Apple Music oslavila 60 milionů platících uživatelů a neustálé se rozrůstá. Podíl na tom měla také rozhlasová stanice Beats 1, která spadá přímo pod jablečnou společnost a od roku 2015 uživatelům nabízí možnost poslechnout si nejen kvalitní hudbu, ale také rozmanitou paletu podcastů. To však není ani zdaleka vše. V jednom z nedávných rozhovorů se Zane Lowe rozpovídal o dalším obsahu, který by rád se zbytkem týmu zařadil na seznam chystaných přírůstků na platformu. Řeč je zejména o živých streamech, videích z hudebního zákulisí a ještě větší náloži rozmanité hudby. Jako příklad zmínil Zane zpěváka Eltona Johna, který si za svou kariéru na konto připsal přes 200 různých písniček, z nichž spousta zůstala zapomenuta. Proto by rád tento novozélandský DJ vytvářel speciální hudební seznamy, kam by byly zařazeny i méně známé skladby.

Podobného „vzkříšení“ se nedávno dočkaly i méně známe rapové skladby, které shromáždil playlist Rap Life, či alternativní hudební žánry, které vynikly v playlistu ALT CTRL. V podobném duchu by Zane chtěl pokračovat, přičemž jako další cíl si dal nabízet předplatitelům kromě hudby rozhovory s ikonami hudební scény jako jsou je Julie Adenuga a Ebro Darden, kteří se na platformě objeví v průběhu několika příštích měsíců. Ti by měli povyprávět o svém kreativním přístupu k hudbě a případně zhodnotit i nějaká nová alba.

Poměrně zajímavé je i to, že Schusser, stojící v čele jablečné služby, v rozhovoru vyjádřil lítost nad zrušením pořádání iTunes Music Festivalu a dušoval se, že to Apple fanouškům vynahradí. Ostatně, společnost slíbila rovnou několika hudebníkům možnost zahrát si přímo v Apple Store, což odpovídá plánu společnosti pořádat více živých představení. Uvidíme, s čím vším ještě Apple Music přijde, ale zatím to vypadá na pořádnou zásobu obsahu.

Dnes nejčtenější

.