Zavřít reklamu

Se strašidelnými adventurami se roztrhl pytel a vývojáři nás doslova zaplavují nejrůznějšími hrami z tohoto žánru. Jednou za čas se ale najde nějaká, která nad ostatními vyčnívá a nabízí unikátní zážitek, který by se jinde hledal jen těžko. A právě takovou hrou je Lovecraft’s Untold Stories, jež se původně podívala již na PC, konkrétně na Steam a platformu GOG, kde nasbírala spoustu kladných recenzí a i těm neotrlejším hráčům učarovala.

Žánr adventur, zejména pak těch strašidelných, se dělí na dva hlavní proudy – hry inspirované Lovecraftovým šíleným světem a ten zbytek. A právě kvalitních hororových dobrodružných her z prvního zmíněného univerza je v dnešní době jako šafránu. Možná právě proto se nás tvůrci z Blini Games rozhodli opět zavést do pokřiveného a temného světa prastarých bohů, kde nebude o chapadla Cthulhu nouze. Hra se silně inspiruje u retro roguelike hříček, a tak se můžeme těšit na vizuální stránku ze staré školy, izometrický pohled a RPG prvky. Samozřejmě nebude chybět intenzivní střílení a hektolitry krve, které se budou řinout z nepřátel. Ti jako by z oka vypadli předloze a dokonale odpovídají knižnímu vyobrazení. Co se příběhu týče, nechceme příliš prozrazovat děj, ale prim bude hrát arzenál zbraní a plejáda prastarých bohů, proti nimž se postavíme. Každá úroveň je navíc procedurálně generovaná, tudíž bude při každém novém rozehrání vypadat jinak.

Pokud vás tedy láká temný a ponurý svět Lovecrafta, neváhejte zamířit do App Store a Lovecraft’s Untold Stories si za 249 korun pořídit. Konec konců, hra kromě de facto nekonečných možností jak příběh projít nabízí také pět rozličných postav, s nimiž se můžeme bohům postavit. Každá má svůj unikátní herní styl a arzenál, což herní dobu o hezkých pár hodin prodlouží. Titul od nezávislých vývojářů se sice na iOS objevil již v polovině srpna, ale byla by škoda na tak kvalitní počin pozapomenout. Navíc byla dnes hra vydána také pro Android, což potěší nejednoho fanouška. Odvážíte se ponořit do temnoty a šílenství?

Dnes nejčtenější

.