Zavřít reklamu

Posledních pár týdnů nás vývojáři doslova bombardovali samými retro adventurami a nezávislými hříčkami. To sice není na škodu, ale přece jen se nám záplava pixelových dobrodružství poměrně přejedla. Naštěstí tu pořád máme studia, která se zaměřují na tvorbu karetních her a pozoruhodné Righteous Hammer je jedním z nich. To konec konců přispěchalo s novou hrou, kde se hraje především na originalitu a netradiční herní mechaniky.

Tvůrci z tohoto malého nezávislého studia nejsou na herní scéně žádnými nováčky, a na té mobilní už vůbec ne. Před lety přispěli svou troškou do mlýna s povedeným titulem Solitairica, který se inspiroval akčními karetními hrami a nabídl na svou dobu nejen vynikající grafickou stránku, ale také netradiční herní mechaniky a pozoruhodný příběh. Nejinak je tomu i u nejnovějšího oznámého počinu ZOR: Pilgrimage of the Slorfs, jenž by se dal nazvat duchovním nástupcem. V něm se podíváme do prehistorického fantasy světa a zahrajeme si za zvláštní chlupatá stvoření. Celý svět bude procedurálně generovaný, což znamená, že při každém novém rozehraní příběhu se dočkáme jinak strukturovaných úrovní. Koncept bude fungovat na bázi tahů a karet, které s nimi budou souviset.

Na začátku totiž hráč získá balíček karet, které si bude moci průběžně vylepšovat, obměňovat a experimentovat s nimi podle libosti. Vizuální stránka vypadá nanejvýš přesvědčivě a podle dostupnhé teaser traileru to vypadá, že se máme rozhodně na co těšit. Jenom pravděpodobně zklameme všechny, kteří čekali brzké vydání. Hra se pochopitelně podívá na všechny platformy, včetně iOS a Androidu, ale ještě nějakou dobu to potrvá. Vývojáři však nastínili, že se bližších informací dočkáme již brzy a s troškou štěstí do světa vypustí i nějaký ten trailer ukazující samotnou hratelnost. Uvidíme, jak se Righteous Hammer k celé hře postaví, ale s jistotou můžeme tvrdit, že se jedná o jedny z poctivých vývojářů, což je v dnešní době chráněný a zlatem ceněný druh.

Dnes nejčtenější

.