Zavřít reklamu

Před necelými dvěma týdny na počítače a konzoli Nintendo Switch připutovala záhadná hra Untitled Goose Game, která až nápadně připomínala šílený Goat Simulator z roku 2014, kde jsme si, jak již název napovídá, zahráli za kozu. Vypadá to však, že se tvůrci z House House u této podivné hříčky inspirovali a chtěli přispět s vlastní troškou do mlýna. Tentokrát si však nestřihneme roli pomateného sudokopytníka, ale husy. Chtěli jste si někdy zahrát za tohoto bílého majestátního ptáka? Inu, vývojáři vám nedají jinou možnost.

Na Steamu vychází všelijaké šílenosti a logiku postrádající hříčky, ale nejnovější počin od studia House House má zkrátka něco do sebe. Hraní za husu šikanující nevinné obyvatele idylické anglické vesničky je zvláštním způsobem škodolibě uspokojivé. Jediným vaším úkolem je totiž cestovat po vesnici, dělat místním naschvály a pořádně jim znepříjemnit život. Pochopitelně při svém činu nesmíte být přistiženi, a tak tvůrci zařazují hru do stealth žánru. Představte si takového agenta Sama Fishera ze Splinter Cell, jen okřídleného a opeřeného, schovávajícího lidem ponožky a oblečení. Ač se to může zdát neuvěřitelné, hra se za tak krátkou dobu stala naprostým fenoménem a hitem, který prodal přes 100 tisíc kopií. Pochvalnými recenzemi nešetřili hráči ani recenzenti.

Například na Nintendu se titul umístil v žebříčku nejprodávanějších her, především tedy ve Spojených státech, Velké Británii a Austrálii. I z tohoto důvodu by tvůrci rádi vytvořili port pro iOS a další mobilní zařízení, ale zda se to podaří je zatím ve hvězdách. Podle oficiálních slov se chce studio nejprve zamyslet nad tím, jak by se vůbec hra dala hrát pomocí dotykového ovládání a zda by design odpovídal původní vizi. O poznání větší naději mají konzole PlayStation 4 a Xbox One, u nichž je port jen otázka času. Pokud se vám však nechce čekat na potenciální mobilní verzi, máte doma Mac a vyžíváte se v bezdůvodné šikaně a týrání nebohých lidí, vřele tuto povedenou a zajímavou hříčku doporučujeme. Nebudete litovat jediné utracené koruny.

Dnes nejčtenější

.