Zavřít reklamu

Pokud potřebujete na iPhonu či iPadu upravovat dokumenty ve formátu PDF pokročilejším způsobem, tak je vám nejspíše jasné, že budete muset sáhnout po nějaké aplikace třetí strany. Naštěstí však existují aplikace, které dokáží postoj profesionálního editoru PDF dokumentů pro iOS a iPadOS zastat více, než dobře. Mezi jednu z těchto aplikací patří PDF Expert 7, jehož sedmá verze byla vydána v srpnu. Od té doby uběhly již téměř dva měsíce a vývojáři rozhodně neusnuli na vavřínech, jelikož se pořád snaží držet nejnovějších trendů a do aplikace i nadále přidávají nové funkce. V poslední aktualizaci se v PDF Expert 7 objevil například oblíbený tmavý režim (Dark Mode), anebo podpora více oken pro iPadOS. Pokud se o nové verzi chcete dozvědět více, tak určitě pokračujte ve čtení.

Dark Mode je tady

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak tmavý režim, možná známější pod pojmem Dark Mode, je mezi uživateli velice oblíbený. Společně s příchodem iOS 13 a iPadOS 13 jsme si jej konečně mohli na našich zařízeních nastavit, avšak pouze v nativních aplikacích a nastavení. Pokud jsme si chtěli tmavého režimu užít i v aplikacích třetích stran, tak bylo nutné, aby podporu vytvořili samotní vývojáři aplikací. Vývojáři PDF Expert 7 však nezaháleli a v nové aktualizaci už se tmavý režim nachází. Prozatím mezi světlým a tmavých režimem přepíná v závislosti na tom, na jaký režim máte nastavený systém. Již za několik dní si však uživatelé budou schopni mezi režimy přepínat přímo v aplikaci. Tmavý režim v PDF Expert 7 navíc dokáže na iPhonech s OLED displeji šetřit baterii, což mnoho uživatelů jistě ocení.

pdf expert 7

Lepší multitasking díky podpoře vícero oken

Společně s příchodem iPadOS 13 na váš iPad si konečně můžete otevřít více oken aplikace PDF Expert 7 najednou. To znamená, že na jedné obrazovce můžete bez problémů editovat dva různé dokumenty najednou. Apple dal vývojářům aplikací třetích stran v iPadOS 13 možnost této funkce využít i u svých aplikací a je nutno podotknout, že pro PDF Expert 7 se tato funkce hodí jako vyšitá. Potřebujete porovnat dva dokumenty vedle sebe? Je nutné, abyste společně s jedním dokumentem upravovali i druhý? Pokud jste si odpověděli kladně, tak se vám nová aktualizace PDF Expert 7 bude velice líbit. Stačí využít gesta táhni a pusť – jednoduše vezmete PDF soubor a přetáhnete jej na jednu stranu obrazovky.

pdf expert 7

Nová gesta pro jednodušší ovládání

Kromě podpory vícero oken z jedné aplikace v iPadOS 13 jsme se v tomto novém systému dočkali také nových gest. Pokud se tato gesta naučíte ovládat, tak se z vás stanou naprostí mistři ve využívání nového systému, ale také aplikací, které tyto gesta podporují. Mezi ně opět patří i aplikace PDF Expert 7. Pro označení textu stačí táhnout jedním prstem, pro kopírování či vyjmutí textu poté stačí sevřít tři prsty. Pokud třemi prsty přejedete zprava doleva, anebo zleva doprava, můžete jednoduše využít funkce zpět a vpřed. Pokud třemi prsty klepnete na displej, tak si můžete vyvolat menu. S pomocí těchto gest můžete pracovat o mnoho rychleji a přirozeněji, takže se stanete o mnoho produktivnějšími.

Úprava obrázků přímo v aplikaci

Pokud potřebujete v PDF dokumentu pracovat i s obrázky, tak mám pro vás dobrou zprávu. PDF Expert 7 totiž nově dokáže upravovat i obrázky, a to přímo v PDF dokumentu. Nemusíte se tedy kvůli úpravě obrázku přepínat do jiné aplikace. Prostřednictvím vestavěného editoru můžete vaše obrázky jednoduše anotovat, pokreslit, vygumovat, kreslit tvary a další. Můžete tak činit buď pomocí prstů, anebo klidně pomocí Apple Pencil.

pdf expert 7

Létající klávesnice pro všechny případy

Pokud už jste někdy v PDF Expert 7 pracovali, tak jistě víte, že úprava dokumentů je s touto aplikací doopravdy hračka. Pokud jste však potřebovali něco dopsat, tak jste tak museli učinit skrze nevzhlednou a obrovskou systémovou klávesnici, která zabírá velkou plochu obrazovky. Společně s iPadOS 13 je však nově k dispozici využití létající klávesnice, která je malá a můžete si ji přemístit kdekoliv po obrazovce. Nemusíte tak využívat obrovské klávesnice a máte jistotu, že bez problémů jednoduše uvidíte celý PDF dokument tak, jak potřebujete. Abyste létající klávesnici vyvolali, tak stačí, abyste sevřeli dva prsty na softwarové klávesnici.

pdf expert 7

Společně s iOS 13 a iPadOS 13 jsme se na našich iPhonech a iPadech dočkali nových funkcí, které jsou doopravdy skvělé. Jde vidět, že se Apple snaží z iPadu doopravdy udělat přenosný počítač, který jste schopni jednoduše ovládat pomocí gest. PDF Expert 7 všechny tyto novinky z nových operačních systémů využívá, a to naplno. Práce a úprava PDF dokumentů na iOS a iPadOS zařízeních nikdy nebyla jednodušší.

Dnes nejčtenější

.