Zavřít reklamu

Apple u svých iPhonů přichází každý rok s novými a novými vylepšeními. Letos se toho největšího dočkala bezesporu jeho fotosoustava. iPhony 11 Pro podle posledních testů fotí naprosto parádně, v případě iPhonů 11 Pro (Max) jim v tom pomáhá hned trojice objektivů, na noční fotografie byl poté vyvinut speciální noční režim. Otázka však ale zní, zdali už dokáží nejnovější chytré telefony konkurovat světu moderních zrcadlových fotoaparátů? Na tuto otázku se rozhodli odpovědět Jamie a Lauren Eicharovi, kteří se zabývají profesionálním fotografováním. Zdali si iPhone 11 Pro (Max) doopravdy slovíčko „Pro“ ve svém názvu zaslouží se dozvíte v dalších odstavcích.

Konkrétně jsme se v tomto testu dočkali srovnání fotoaparátu poslední vlajkové lodi od Applu, tedy iPhonu 11 Pro a populární zrcadlovky Canon 5D Mark IV. Jamie a Lauren se o tento test podělili na svém YouTubovém kanále Eichars Explore a v rámci desetiminutového videa se rozhodl první z této dvojice srovnat stejné fotografie od obou testovaných zařízení. „Očekávali jsme, že si bude iPhone 11 Pro vést velice dobře, ale nečekali jsme, že se fotografie budou dát srovnat s naší digitální zrcadlovkou,“ sdělil Jamie. Dále uvedl, že iPhone má sice pořád prostor pro zlepšení, ale společně s novým ultraširokoúhlým objektivem a vylepšením kvality fotografií jsou nyní iPhony nejblíže zrcadlovým fotoaparátům v historii. Amatér by si na první pohled téměř jistě žádných nesrovnalostí nevšiml a nedokázal by rozeznat rozdíl mezi fotografií z iPhonu 11 Pro a z Canonu 5D. Při bližším zkoumání si však lze všimnout lehkých nedokonalostí, kterými iPhone stále trpí.

Pokud už jste někdy na vašem iPhonu fotili portrétovou fotografii, tak jste si asi všimli, že rozostření pozadí není vždy úplně 100%. Rozostření pozadí okolo objektu proběhne prakticky vždy na výbornou, avšak pokud se někde uvnitř objektu objeví „díra“, ve které lze pozadí vidět, tak ho iPhone zapomene rozostřit. A s naprosto stejným scénářem jsme se setkali i u tohoto srovnání. Mezitím, co zrcadlovka rozostří vše, co má, tak především softwarem nabušený iPhone 11 Pro mívá s touto úlohou stále problémy. Samozřejmě se nejedná o neopravitelnou chybu, avšak přenášení fotek do počítače a následná úprava ve Photoshopu nějaký ten čas zabere. Ve většině případů však byly podle Eichara fotografie velice podobné. „Mohl bych klientovi dodat fotografie z iPhonu 11 Pro a určitě by to nepoznal,“ dodal Jamie. Video na kanále Eichars Explore si můžete prohlédnout níže.


Vzhledem k nenávistným a urážlivým komentářům k LGBT komunitě jsme byli nuceni vypnout komentáře.

Dnes nejčtenější

.