Zavřít reklamu

Apple dnes večer začne s distribucí operačního systému iOS 13.1. Tato verze má za úkol opravit několik chyb, spojených s výkonem a spolehlivostí. V souvislosti s iOS 13 se ale podle některých zpráv objevily také bezpečnostní chyby, spojené s platební metodou. Jako první o možné chybě referovali dva uživatelé na diskusním serveru Reddit. Podle nich nastaly potíže ve chvíli, kdy aktualizovali své platební metody za Apple služby v iOS 13.

Ve chvíli, kdy tito uživatelé aktualizovali informace o svých kreditních kartách, objevily se zničehonic informace o zcela jiném uživateli, a to včetně celého jména, adresy a posledních čtyř čísel jeho kreditní karty.“Dnes jsem se rozhodl změnit svou kreditní kartu v iTunes,“ píše uživatel s přezdívkou Thanamite, a dodává, že k zadání informací o kartě zvolil fotoaparát svého iPhonu. Ve chvíli, kdy se karta nasnímala, se ale uložily údaje uživatelky z Illinois. „Mám její celé jméno, fakturační adresu a poslední čtyři číslice její kreditní karty,“ píše ve svém příspěvku z minulého víkendu.

Se stejným problémem se setkal také uživatel s přezdívkou createdbyeric, který o chybě informoval dnes. Také on chtěl aktualizovat informace o své kreditní kartě, když se mu zobrazily detailní informace o zcela neznámé uživatelce. Dotyčný pořídil screenshoty a rozhodl se co nejdříve kontaktovat společnost Apple. Ten podle jeho slov vzal celou situaci velmi vážně. V průběhu čtyřicetiminutového telefonátu s podporou byl uživatel přesměrován na jednoho ze senior manažerů, který případům přidělil nejvyšší prioritu. Ve chvíli vydávání tohoto článku jsou zatím známy pouze tyto dva popsané případy a zatím není jasné, zda aktualizace tuto chybu opraví, ani zda je problém spojený s operačním systémem iOS 13 jako takovým, nebo se systémem plateb u společnosti Apple. Vzhledem k závažnosti je však pravděpodobné, že oprava dnes večer dorazí.

Dnes nejčtenější

.