Zavřít reklamu

Součástí operačního systému iOS 13, jehož oficiálního příchodu se již brzy dočkáme, je také nová aplikace Find My (Najít). Ta pomůže uživatelům nejen najít jejich Apple zařízení způsobem, který známe z aplikace „Najít iPhone“, ale za pomoci Bluetooth pomůže také lokalizovat uspaná zařízení v blízkosti. Na vlastní kůži se o funkčnosti této aplikace přesvědčil jeden z uživatelů Redditu, který s její pomocí našel na letišti svůj iPad.

Uživatel s přezdívkou robby_c137 ve svém příspěvku na diskusní platformě Reddit uvedl, jak přepracovaná aplikace Najít v betaverzi operačního systému iOS 13 přispěla k nalezení jeho iPadu na losangeleském mezinárodním letišti. Robby přiznal, že původně pokládal svůj iPad za nenávratně ztracený, protože zapomněl, že aplikace Najít vůbec existuje. Když se ale druhý den po příletu probudil, obdržel hned dvě notifikace, týkající se toho, že jeho iPad byl na letišti „spatřen“ ostatními zařízeními. S pomocí letištního personálu pak Robby svůj iPad úspěšně našel.

O tom, jak funguje nástroj Najít v operačním systému iOS 13, jsme vás informovali v řadě předešlých článků. Díky Bluetooth konektivitě je za pomoci této aplikace možné najít i Apple zařízení, která nejsou v danou chvíli připojená k LTE ani Wi-Fi síti. Kromě iPhonu a iPadu dokáže aplikace Najít v iOS 13 tímto způsobem lokalizovat také ztracený nebo zapomenutý MacBook, Apple Watch či sluchátka AirPods. Ke správnému fungování aplikace a úspěšnému nalezení daného zařízení je nicméně zapotřebí aktivované Bluetooth připojení. Aplikace Najít bude operačním systému sloužit jako náhrada za stávající „Najít iPhone“.

Dnes nejčtenější

.