Zavřít reklamu

Nové Apple Watch Series 5 sice dorazí k prvním šťastlivcům z řad běžných smrtelníků až v pátek, ti šťastnější si s nimi však mohou hrát již nyní. Na internetu se díky tomu objevují první hands-on videa, která zachycují nové “pětky” v reálném světě a demonstrují jejich nové funkce, se kterými se tak můžeme konečně seznámit i jinak než skrze tiskové zprávy či prezentace Applu. 

Jak můžete sami na videích vidět, ani v jednom případě se nejedná o klasický unboxing, byť o vybalování z fólií či vytahování z látkového obalu nás lidé na videích nepřipravili. Je tedy vcelku pravděpodobné, že se jedná spíš o nějaké demo verze určené pro vystavené v obchodech, které do nich mohl Apple zaslat například s poškozeným balením či zkrátka bez klasické krabičky, jelikož pro tyto modely zkrátka není potřeba. Vzhledem k tomu, že styl balení bude alespoň podle toho, co můžeme nyní vidět, víceméně stejný jako u předešlé generace, však absence rozbalovací části videa zřejmě příliš nezamrzí.

V obou videích si lze vcelku detailně prohlédnout nové aplikace, které na Apple Watch dorazí buď s příchodem watchOS 6 nebo jsou pro Watch 5 exkluzivní, či funkci Always-on, díky které na displeji neustále září určité prvky ciferníku, které se při naklonění hodinek směrem vzhůru rozsvítí a nabídnou tak plnohodnotný zážitek. Právě Always-on je zřejmě největší novinkou letošních Apple Watch a nutno podotknout, že i celkem vymodlenou. Po podobné vychytávce totiž mnozí jablíčkáři volali již dlouhé roky a to jak u Apple Watch, tak i u iPhonů. Zatímco však jablečné telefony s ničím podobným nepřišly, u Apple Watch se Apple v tomto směru umoudřil. Nezbývá než doufat, že bude stát novinka skutečně za to a i díky ní zažijí letošní Watch silné prodeje, jako tomu bylo i v předešlých letech.

Dnes nejčtenější

.