Zavřít reklamu

Společnost Apple minulý týden potvrdila, že svou streamovací službu Apple TV+ oficiálně spustí 1. listopadu letošního roku ve stovce zemí. Po tomto oznámení následovala premiéra prvního dílu seriálu Dickinson, který je součástí původní tvorby pro Apple TV+. Premiéra se odehrála na televizním festivalu Tribeca tento víkend. Projekce se zúčastnily i protagonistky seriálu Hailee Steinfeld a Jane Krakowski a režisérka Alena Smith.

Seriál netradičním způsobem vypráví o životě známé básnířky Emily Dickinson. Seriál by se svým zpracováním dal přirovnat k filmovému zpracování Romea a Julie v režii Baze Luhrmanna z roku 1996, kdy byly klasické shakespearovské dialogy zasazené do současného prostředí. Roli Smrti si v seriálu zahrál populární rapper Wiz Khalifa, soundtrack je složen z písní současných interpretů, jako je třeba zpěvačka Billie Eilish.

Souvisejíci

Herečka Heilee Steinfeld, která v seriálu ztvárnila hlavní roli, o něm říká, že věrně odráží vše o životě i díle známé básnířky. Režisérka Alena Smith zase zdůrazňuje, že se seriál vyznačuje „moderním vědomím, uvězněným v předmoderní době“. V seriálu zazní také skladba Afterlife v podání Hailee Steinfeld – ta pro účely zpracování skladby úzce spolupracovala se společností Apple a její platformou Apple Music. Vzhledem k tomu, že většinu obsahu, nabízeného v rámci Apple TV+, bude představovat původní tvorba se dá předpokládat, že ke spolupráce hudební a filmové streamovací služby společnosti Apple bude docházet častěji.

Hailee Steinfeld po odvysílání premiérového dílu seriálu přiznala, že pro ni hudba hrála velmi významnou roli. „To, co pro mě bylo opravdu zvláštní, byla spolupráce s Applem a Apple Music,“ uvádí, a dodává, že na skladbu k seriálu Dickinson je obzvláště pyšná. „Mám pocit, že po ztvárnění této postavy se méně bojím sama psát a dělat vlastní umění,“ svěřila se.

Hvězdy seriálu Dickinson také vyjádřily své uznání Applu za to, že se nebál do seriálu investovat – a podle Jane Krakowski je investice na výsledném produktu opravdu znát. Myslí si to i většina těch, kteří měli tu čest první díl vidět – odezva na sociálních sítích je totiž vesměs pozitivní.

Dnes nejčtenější

.