Zavřít reklamu

Jestli je za něco vloni představený iPhone XR neustále vychvalován, je to bezesporu výdrž jeho baterie. Ta totiž strčila do kapsy veškeré ostatní iPhony, díky čemuž si mohl tento model právoplatně užívat titul pro iPhone s historicky nejdelší výdrží baterie. I díky tomu byl mezi zákazníky oblíbený a to dokonce tak, že se podle Applu stal po svém představení nejprodávanějším smartphonem světa. Titul se však v jeho “rukou” ohřál pouze rok. Všechny včera představené iPhony ho totiž ve výdrži baterie překonávají. Tedy alespoň to tak na první pohled vypadá. 

iPhone XR se pyšní dle Applu výdrží 25 hodin při hovoru, 15 hodin při používání internetu, 16 hodin při přehrávání videa a 65 hodin při přehrávání zvuku. Ve všech ohledech tedy jde o skutečně zajímavé časy, které zajišťují dlouhé jeho dlouhé využívání bez nutnosti nabíjení. Podle dat Applu jej však v jím měřených ohledech překonává. Například iPhone 11, který je jeho přímým zástupcem, dokáže přehrávat video až po dobu 17 hodin a až 65 hodin přehrávat zvuk. Další dva aspekty však bohužel Apple už neuvádí a my tak můžeme jen hádat, jak by si novinka vedla v nich. Vzhledem k použití úspornějšího procesoru lze ale předpokládat, že i v těch by měla novinka navrch. Tuto teorii potvrzuje i fakt, že na přehrávání videa nahlíží u novinek Apple jinak než u iPhonu XR. Zatímco u něj měřil přehrávání videa uloženého na něm s připojenými Blietooth sluchátky, nyní za přehrávání videa považuje sledování streamovaného videa neustále využívajícího WiFi, což je o co do spotřeby energie poznání náročnější proces. 

Co se týče dalších včera představených modelů, i ty mají nad iPhonem XR vcelku jasně navrch. iPhone 11 Pro s 5,8” displejem zvládá sledování videa až po dobu 18 hodin, což je o hodinu víc než iPhone XR. V případě iPhonu 11 Pro Max se pak dostáváme dokonce na 20 hodin přehrávání videa a na 80 hodin přehrávání zvuku, což z něj dělá iPhone se suverénně nejdelší výdrží na trhu. To však zatím jen papírově. Jak si telefony povedou v reálném provozu ukáže až čas a první ostřejší testy, kterých se dočkáme již velmi brzy. Už nyní ale můžeme s jistotou říci, že výdrž bude stejně jako u loňských modelů skutečně slušná. 

Dnes nejčtenější

.