Zavřít reklamu

Podle posledních dostupných informací, především pak těch z dodavatelského řetězce, to vypadá, že Apple letos očekává větší prodeje iPhonů, než tomu bylo minulý rok. Jablečná společnost si ale zřejmě nedělá přehnané naděje a tuší, že prodeje by sice měly být vyšší, ale rozhodně ne o moc. Dodavatelé jablečné společnosti budou údajně v době spuštění prodejů připraveni dohromady na dodání 75 miliónů kusů nových iPhonů, což je o něco více než minulý rok. Předpoklady tedy zní jasně – 75 miliónů kusů, při enormní poptávce by podle jednoho z dodavatelů mělo být možno dodat až 80 miliónů kusů. Tato čísla by pak měl překonat příští rok, kdy se čeká skutečný prodejní boom kvůli novému designu či podpoře 5G.

Apple si údajně myslí, že je na světě hodně uživatelů, kteří už prostě využívají stařičký iPhone, kterým jim prostě nevyhovuje. Když se na veřejnosti podíváte kolem sebe, tak lze stále vidět, že mnoho lidí využívá například iPhone 6s, který je nyní starý téměř čtyři roky. Jablečná společnost tedy vsází především na tento fakt, otázkou však ale zůstává, zdali uživatelé sáhnou po naprosto nových iPhonech, a zdali si raději nepořídí starší a především levnější modely. Hlavním důvodem, proč by se měli uživatelé rozhodnout pro upgrade, není ani tak hardwarový výkon či například nové funkce. Nejvyšší dojem by měl udělat nový fotoaparát, který se sice vzhledem ke svému designu netěší veliké oblibě, není však ale pochyb, že fotit bude perfektně.

Souvisejíci

Nová kamera vlajkových lodí jablečné společnosti bude údajně naprostou novinkou. Kromě samotné třetí čočky mají také přibýt další softwarové funkce. Mezi jednu z nich patří funkce Smart Frame. Tato nová funkce by měla sloužit k úpravě klasicky zachycené fotografie. Při klasickém focení by údajně měla fotografii vyfotit jak klasická čočka, tak také třetí ultra-široká čočka. To se může hodit tehdy, kdy například omylem nezachytíte celý objekt na fotografii – například když někomu „useknete nohy“. V galerii si poté výslednou fotku budete moci díky ultra-široké čočky „posunout“ tak, aby byla fotografie perfektní. To ale nejspíše není všechno. Softwarových vychytávek by mělo být ještě o mnoho více.

Kromě nových produktů se Apple v poslední době také zajímá o služby. Vzhledem k tomu, že technologie jsou momentálně na takové úrovni, že prozatím nemohou nabídnout úplnou revoluci, tak se Apple musel vydat lehce odlišnou cestou. Určitě už jste slyšeli o předplatném Apple TV+, které by mělo být spuštěno již v listopadu letošního roku. Dnešní konference by kromě iPhonů měla také přinést finální cenovku této nové služby a zároveň bychom se měli dočkat dalšího navnazení. Tim Cook by údajně měl udělat všechno pro to, aby jablíčkáře přesvědčil o tom, že Apple TV+ bude naprosto skvělá, a to poté především pro uživatele Apple Music, pro které by měl být vytvořený speciální cenově výhodný balíček v případě, že budou chtít využít obě služby zároveň.

Dnes nejčtenější

.