Zavřít reklamu

Ač by se mohlo na první pohled zdát, že na tom Apple není poslední dobou s příjmy zrovna nejlépe, zejména pak kvůli stagnujícím prodejům iPhonů, vlastně je to právě naopak. Prodeje příslušenství, včetně sluchátek a hodinek Apple Watch, zažívají explozivní růst a co se MacBooků týče, díky vylepšenému modelu Air se daří i tomuto segmentu. Úspěchy však jablečná společnost může slavit i na další frontě, konkrétně té digitální. Jablečný obchod totiž zažívá renesanci a jeho tržby rostou.

Jak se bude dařit iPhonům v budoucnu, po oznámení nových modelů, je zatím nejasné. Přesto se však Apple na nepříznivé prodeje jablečných telefonů připravil a svou pozornost upoutal na segment služeb a jablečný obchod App Store. To se společnosti nanejvýš vyplatilo a vypadá to, že se obchod dočká za srpen skvělých výsledků. Analytici z Morgan Stanley totiž v nejnovější zprávě investorům po důkladné analýze předpovídají, že by se měl App Store dočkat rekordních tržeb a dokonce meziročně největších od února roku 2018. Růst by měl podle všeho za měsíc srpen dosáhnout až 28% a meziměsíčně se jedná o rozdíl 18.9% oproti červenci, což značí nejlepší výsledek za poslední 4 roky, tedy od počátku roku 2015.

Největším tahounem se v tomto ohledu staly aplikace z kategorie zábavy, které zvýšily meziroční tržby o 28% a oproti červenci jejich růst poskočil o 8.3%. Tato data neočekávali ani investoři, ani samotný Apple a vypadá to, že do budoucna bude mít společnost nového favorita. Některé aplikace se sice snažily 15 až 30% podíl z tržeb, který musí Applu odvádět, obejít pomocí placení mimo software. Tuto strategii například zvolil i Netflix, jenž od prosince po předplatitelích vyžadoval transakce mimo aplikaci. S touto nepříjemností si naštěstí jablečná společnost poradila a nyní jí nezbývá nic jiného než slavit. Zároveň korporace Morgan Stanley zvýšila odhadovanou cenu akcií Applu na 247 dolarů ze stávajících 213 dolarů, což by mohlo investory vyburcovat k nákupu.

Dnes nejčtenější

.