Zavřít reklamu

Vydavatel Gearbox má sice plné ruce práce s blížím se vydáním chystaného Borderlands 3, od kterého si slibuje masivní úspěch. Naštěstí vývojáři ale nezapomínají ani na svá předchozí díla, kam spadá i oblíbená, avšak lehce pozapomenutá série Homeworld. Z tohoto důvodu Gearbox na akci PAX East oznámil nejen třetí přírůstek do této legendární strategické ságy, ale rovnou se vytasil také s mobilní verzí, která by měla nalákat nové hráče a uvést je do univerza.

Strategie se bude jmenovat jednoduše Homeworld Mobile a nabídne obdobný a plnohodnotný zážitek jako stolní verze, jen s lehce odlišnými mechanismy. Opět tedy nebudou chybět epické vesmírné souboje, sbírání surovin, nádherná grafická stránka a příjemný hudební doprovod, který vám cestování pustým vesmírem notně zpříjemní. Jedinou otázkou zůstává, jak přesně bude hra na mobilních zařízeních fungovat. Ovládání přece jen není nic jednoduchého ani na počítačích, natož na malé obrazovce. Tvůrci ale slibují intuitivní prvky a odpovídající náročnost, což snad skalní fanoušky uklidní. Potěší také monetizační model, který se bude držet formátu Free-to-Play her, což na druhou stranu bohužel znamená, že nás až do vydání bude pronásledovat strašák ve formě mikrotransakcí.

Zároveň oznámení nového Homeworldu doprovázela další zajímavost, a to skutečnost, že vydavatel Gearbox rozjel kampaň na webové stránce Fig, kde po podporovatelích požadoval přes 500 tisíc dolarů. Tato částka se naštěstí vybrala poměrně rychle a nyní, těsně po oznámení, se číslo zastavila na hodnotě 538 tisíc dolarů. Proč přesně se vývojáři rozhodli jít touto cestou je záhadou, ale pravděpodobně šlo o to zjistit, zda je vůbec o pokračování této strategické ságy zájem. Fanoušci tedy s chutí projevili touhu znovu se vydat do hluboké vesmíru a tvůrci nám tuto výpravu brzy umožní. Kdy přesně ale hra vyjde, ať už počítačová či mobilní verze, je zatím záhadou. V každém případě je jisté, že se dočkáme jak na platformě iOS, tak na Androidu.

Dnes nejčtenější

.