Zavřít reklamu

Mapy od Googlu se mohou již pěkných pár let hrdě řadit mezi nejvyužívanější navigace světa, kterou denně využije mnoho milionů lidí. Počet uživatelů by navíc Google velmi rád ještě zvýšil a tak své mapy – zejména pak jejich mobilní verzi – zásobuje obrovským množstvím novinek, které zpříjemňují jejich využívání či jim pomáhají při cestování. Není tomu například tak dávno, co do nich dorazily upozornění na živelné katastrofy, možnosti recenzování restaurací či upozornění na policejní hlídky a nehody, které byly ještě donedávna doménou Waze. Google však ani zdaleka nekončí a své Mapy vylepšuje dál a dál. 

Pokud máte rádi všechny informace o dané lokalitě pěkně pohromadě, nedávno přidaná novinka do Google Maps vás rozhodně potěší. Kromě možností “rozkliknout” si recenze či další informace o různých podnicích totiž nyní máte možnost přímo v na mapě zjistit počasí na daném místě. Nemusíte tedy zdlouhavě nic vypisovat do internetového prohlížeče, nýbrž stačí brouzdat prstem po mapě a sledovat levý horní roh, kde se předpověď počasí zobrazuje. Vše se navíc mění v reálném čase, díky čemuž je přehled o počasí naprosto dokonalý. 

Pro Apple nic nového

Zdá se vám tato vychytávka naprosto skvělá? Pak vězte, že o revoluci se v žádném případě nejedná. Pokud jste totiž již někdy v životě zkoušeli využívat i Apple Maps, mohli jste si všimnout, že podobnou funkcí disponují také a to již zhruba dva roky. Předpověď počasí se v nich však zobrazuje na jiném místě – konkrétně v pravém spodním rohu, přičemž při použití 3D Touch či Haptic Touch na ikonu počasí v Apple Mapách lze dokonce vyvolat na pět dní dopředu. Funkce se tu tedy o něco propracovanější než u Googlu, jelikož ten zatím zobrazení dlouhodobější předpovědi nenabízí. Ale kdo ví, třeba se v brzké době dočkáme i zde. 

Velmi zajímavé je, že zavedení ukazatele počasí do Google Maps se obešlo prakticky bez jakýchkoliv fanfár. Na tuto novinku totiž upozornili až diskutéři na Redditu a nikoliv média, což rozhodně nebývá zvykem. Zajímavé je navíc i to, že funkce je zatím dostupná výhradně na iOS, kdežto většina novinek startuje na Androidu. Je však jasné, že i na ten novinka dorazí v dohledné době.

Dnes nejčtenější

.