Zavřít reklamu

Vzhledem k tomu, že denně jakožto redaktor napíšu několik tisíc slov textu, ať už to je prostřednictvím článků, mailů, či ostatních věcí, tak mě zajímalo, jaký přesný počet slov denně napíšu. Celkem dlouhou dobu už jsem si pohrával s myšlenkou, že bych mohl najít program, který by mi denní počet napsaných slov jednoduše počítal. Pořád jsem se ale k nalezení toho správného jaksi nemohl dokopat. Když jsem však dnes přemýšlel nad tím, jaký článek si na dnešek pro vás, naše věrné čtenáře, nachystám, tak jsem měl ihned jasno. Vzpomněl jsem si na můj starší nápad ohledně počítání denních slov a našel jsem dobrý program, který dokáže vše, co požaduji. Samozřejmě jsem se rozhodl, že si tento program nenechám jen pro sebe.

WordCounter: jednoduchá aplikace pro počítání slov

Aplikace, která se mi po chvilce používání osvědčila, nese název WordCounter. Stáhnout ji můžete pomocí odkazu na stránkách vývojáře, stačí kliknout na tento odkaz, a poté zvolit možnost Free Download. Po stažení stačí na .DMG soubor, který se uložil, dvakrát poklepat. Tím se spustí malá utilita, pomocí které si program můžete jednoduše přesunout do vašich aplikací. Jakmile tak učiníte, tak už jen stačí, abyste aplikaci WordCounter spustili. Aplikace se vás při prvním spuštění zeptá, zdali chcete povolit automatický start aplikace po přihlášení. Pokud funkci povolíte, tak nebudete muset po každém přihlášení aplikaci spouštět znova. Volbu tedy nechám na vás. Pokud se rozhodnete pro, tak se vám zobrazí jednoduchý návod, jak aplikaci WordCounter povolit spouštění po startu systému. Poté už si jen stačí aplikaci správně nastavit. V horní liště klikněte na ikonu peříčka a pomocí „+“ si přijdete aplikace, ve kterých bude WordCounter počítat napsaná slova. V mém případě je to tedy především Safari. To si tedy přidám do seznamu a nic víc nemusím dělat – aplikace začne automaticky počítat slova, která v rámci Safari napíšu.

Aplikace WordCounter je k dispozici na 14 dní zdarma. Pokud by se vám aplikace zalíbila a myslíte si, že jste schopni ji využívat na denní bázi, tak si ji můžete zakoupit na stránkách vývojářů (viz odkaz výše) za 19.99 dolarů. Osobně jsem však chtěl informativně pouze vědět, kolik slov denně přibližně napíšu. Jiné, než informativní využití, tedy pro mě aplikace WordCounter nemá. Pokud si aplikaci rozhodnete vyzkoušet, tak nám určitě dejte vědět, kolik jste denně schopní napsat slov. Osobně se mé číslo pohybuje v rozmezí okolo čtyř tisíc slov denně.

Dnes nejčtenější

.