Zavřít reklamu

Určitě jste si už všimli, tedy pokud máte nastavené automatické vyplňování údajů, že se vám Safari pokusilo nejednou pomoci. Například když jste prováděli nějakou objednávku a museli jste zadat jméno, adresu, atp., tak vám Safari nabídlo, že všechny tyto údaje doplní za vás. Osobně jsem tuto funkci hojně využíval – nemusel jsem ručně vyplňovat adresu, jelikož vše udělalo Safari za mě. Později jsem se ale přestěhoval na jinou adresu, avšak Safari stále vyplňovalo tu starou. Nijak jsem to neřešil, akorát jsem vždy původní adresu smazal a přepsal ji na novou. Před pár dny mi ale s tímhle došla trpělivost a rozhodl jsem se, že prokrastinaci ve formě neřešení tohoto problému ukončím. Pojďme se tedy společně v tomto článku podívat, jakým způsobem můžete změnit údaje, které za vás Safari automaticky vyplňuje.

Jak opravit automaticky vyplňované údaje v Safari

Veškeré info, které o vás Safari vyplňuje, si bere z vaší vlastní vizitky. Tu můžete upravit tak, že otevřete na vašem iOS zařízení Kontakty a hned na první pozici kliknete na možnost Moje vizitka. Jakmile na ni kliknete, tak v pravém horním rohu zvolte možnost Upravit. Zde už si jednoduše můžete nastavit veškeré informace – jak tedy jméno, e-mail, telefonní číslo, tak také adresu a domov, kterou může využívat Safari při automatickém vyplňování. Jakmile budete mít veškeré úpravy kompletní, tak stačí v pravém horním rohu kliknout na Hotovo. Tímto jste upravili veškeré údaje, které o vás Safari může vyplnit. Pokud si chcete ověřit, že máte vyplňování nastavené, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení, kde sjeďte níže k možnosti Safari. Tu poté rozklikněte. Nyní opět sjeďte níže k položce Vyplňování, na kterou klepněte. Zde už jen stačí, abyste si v sekci Moje info načetli vlastní vizitku, jejíž úpravu jsme si ukázali v první polovině tohoto odstavce.

Co si budeme povídat, v dnešní době mi přijde, že je lepší, když o vás toho jak všechny sociální sítě, tak také váš vlastní telefon, ví co možná nejméně. Vzhledem k tomu, že se v posledních týdnech objevují nové a nové informace o tom, kdo všechno a jakým způsobem vás sleduje, tak je velice pravděpodobné, že se stáváte obezřetnějšími. Proto naprosto rozumím tomu, že někdo možná ani nechce, aby za něho něco Safari vyplňovalo. Více o soukromí a další informace s ním související si můžete prohlédnout v přiloženém článku.

Dnes nejčtenější

.