Zavřít reklamu

Před několika málo minutami jsme vás prostřednictvím článku informovali o tom, jak to s největší pravděpodobností bude s bateriemi v chystaných letošních iPhonech. O této zprávě nás informoval magazín DigiTimes, kterému se však kromě kapacity baterií podařilo zjistit další zajímavost. Pro Čínu bude téměř jistě i tento rok vytvořen speciální model největšího z iPhonů, konkrétně tedy „následovníka“ iPhonu XS Max, který bude disponovat dvěma fyzickými sloty pro SIM kartu. To samé by mělo platit i o nástupci iPhonu XR. Pokud jste sledovali dění ohledně iPhonů minulý rok, tak vám určitě neuniklo, že klasický iPhone XS slot pro dvě SIM karty neměl – a právě to by se mělo tento rok změnit.

Apple se co možná nejvíce snaží o to, aby si lidé v Číně našli cestu k prakticky jakémukoliv iPhonu. Již minulý rok se jablečná společnost rozhodla, že pro Čínu vytvoří něco extra – tedy iPhone XS Max a iPhone XR se slotem pro dvě fyzické SIM karty. iPhone XS však do tohoto „programu“ nepatřil. Letos tomu však údajně bude jinak a k nástupcům iPhonu XS Max a XR se dvěma sloty pro SIM kartu přibude i iPhone XS. To znamená, že výhradně pro čínský trh budou všechny nové iPhony dostupné i ve verzi pro dvě fyzické SIM karty.

Ve všech ostatních zemích světa mají iPhony k dispozici jeden fyzický slot pro SIM kartu, kdežto druhý je digitální – tzn. eSIM. Funkci eSIM si bez problémů můžeme užívat i v České republice, avšak bohužel, v Číně tato možnost není. Jde vidět, že je pro jablečnou společnost čínský trh opravdu důležitý – kdyby nebyl, tak by se kalifornský gigant jen horko těžko přemáhal k tomu, aby vytvořil speciální modifikované iPhony. Koupili byste si iPhone se dvěma fyzickými sloty pro SIM kartu i vy, nebo se vám to zdá jako zbytečnost a používáte eSIM?

Dnes nejčtenější

.