Zavřít reklamu

Spotify a potažmo jeho placená verze Premium či Premium Family si získalo u desítek milionů lidí obrovskou popularitu především díky nepřebernému množství různorodého obsahu, ze kterého si vybere zkrátka každý. I tato zdánlivě skvělé věc má však svá úskalí. Některým rodičům se například nemusí líbit to, co jejich ratolesti dennodenně konzumují za hudbu a velmi rádi by proto měli možnost spravovat, k čemu se dostanou a k čemu už nikoliv. To bylo sice ještě donedávna zbožným přáním, nyní se však i ono mění pomalu v realitu. 

Do rodinné verze Spotify Premium míří konečně možnost rodičovské kontroly. Tuto novinku oznámila společnost vcelku nečekaně dnes s tím, že jí zprvu zpřístupní pouze v Irsku, avšak nebude trvat dlouho a tento prvek bude nabídnout i uživatelům z ostatních zemí. Jakmile se tak stane, rodiče – tedy správci rodinného předplatného – budou moci na účty jednotlivých členů rodiny nastavovat různé filtry, podle kterých se bude členům zobrazovat obsah určený přímo pro ně. Jinými slovy – pokud nebudete chtít, aby člen vaší rodiny s účtem v rodinném Spotify neposlouchal určitého interpreta či žánr, díky novince to bude více než snadné. 

Není to jen rodičovská kontrola, která posune v brzké době Spotify na zcela novou úroveň. Podle dostupných informací totiž tato švédská společnost tvrdě vyjednává i s Applem na možnosti integrace Siri do její aplikace. Díky ní by tak Spotify dostalo de facto funkčnost Apple Music, díky čemuž by mohlo být pro mnohé uživatele ještě lákavější než doposud. Zda se obě společnosti dohodnou či nikoliv však ukáže ve výsledku až čas. 

Dnes nejčtenější

.