Zavřít reklamu

Měsíce nejasností ohledně příchodu Apple Watch Series 5 jsou u konce. Apple totiž 7. vývojářskou betou watchOS 6 potvrdil jejich letošní příchod a co víc – odhalil i zcela nový materiál pro jejich tělo. A že je skutečně na co se těšit. 

Portál iHelpBR nalezl v kódech bety chystaného operačního systému pro smartwatch z dílny Applu nové animace pro spárování a synchronizaci Apple Watch, ve kterých se objevují zmínky o 40 mm a 44 mm modelech s keramickým a titanovým tělem. Zatímco keramické tělo není pro Apple Watch žádnou novinkou, jelikož jej u starších modelů Apple využíval coby high-end, titan bude pro hodinky, potažmo ostatní Apple produkty naprostou novinkou. Tento materiál totiž Apple pro své produkty zatím nikdy nepoužil, pokud tedy nepočítáme nedávno vydanou Apple Card.

apple-watch-titanium-ceramci

Z kódů se sice zatím více vyčíst nepodařilo, už samotný návrat keramiky a příchod novinky ve formě titanu je však rozhodně potěšující. Nabízí se však otázka, jak bude Apple tyto modely vnímat a zda se jimi rozhodne nahradit některé stávající varianty – tedy hliníkové či ocelové. Zatímco u hliníku se však zdá jeho nahrazení titanem či keramikou kvůli ceně velmi nepravděpodobné, u oceli by se k tomu Apple přeci jen odhodlat mohl, byť za cenu navýšení ceny. Stát se však ale klidně může i to, že v nabídce zůstane jak hliník, tak i ocel a přidají se k nim modely titanové a keramické, které budou vnímáni jako high-end řada. 

Nezbývá než doufat, že toho Apple Watch Series 5 přinesou o poznání více než nová těla a především pak, že budou dostupné i v zemích nepodporujících LTE pro hodinky. Pokud by tomu tak totiž nebylo, v Čechách a na Slovensku si o nich budeme opět moci nechat jen zdát a kvůli jejich pořízení budeme muset cestovat do německého či rakouského Apple Storu. Otazníky však nevisí jen nad dostupností, ale i nad cenou. Vzhledem k vysoké ceně obou materiálů je jasné, že nízká nebude. Otázkou tak je spíš to, do jakých výšin se jí Apple rozhodne vyhnat. 

Dnes nejčtenější

.