Zavřít reklamu

Práce ve Finderu je každodenní rutinou každého uživatele Macu či MacBooku. Občas se však dostanete do situace, kdy máte najednou otevřených několik oken Finderu najednou a špatně se v nich orientujete. Možná jste nevěděli o jedné skvělé funkci, která vám může pomoci z této šlamastyky vybruslit. Ve Finderu si totiž jednoduše můžete aktivovat záložky v okně. Tyto záložky jsou podobné těm z webových prohlížečů. Zkrátka a jednoduše, na první záložce můžete mít otevřenou jednu složku, na další jinou, a tak dále. Nemusíte mít tedy zvlášť ke každé složce otevřené nové okno Finderu, ale můžete se jednoduše přepínat přímo v rámci jednoho okna.

Jak aktivovat záložky ve Finderu

Nejprve je samozřejmě nutné, abyste se na vašem macOS zařízení přesunuli do aktivního okna aplikace Finder. Jakmile tak učiníte, tak stačí, když v horní liště kliknete na záložku Zobrazení. Poté se otevře rozevírací menu, ve kterém najděte položku s názvem Zobrazit řádek panelů, na kterou klikněte. Jakmile tak učiníte, tak se v horní části Finderu objeví první záložka. Další okna do záložek můžete přesouvat naprosto stejně, jako v prohlížeči. Pokud chcete vytvořit další záložku, tak stačí v pravé části okna kliknout na ikonu „+„. V případě, že vám tohle zobrazení ve Finderu nevyhovuje, tak stačí stejným způsobem, jako je popsáno na začátku tohoto odstavce, funkci deaktivovat. Pro rychlou aktivaci a deaktivaci můžete také využít klávesové zkratky Shift + Command + T.

 

Souvisejíci

Finder je plný různých skrytých funkcí a dle mého názoru vám mnoho z nich může ulehčit práci a zvýšit efektivitu. Osobně tuto možnost pro zobrazení záložek využívám již dlouhou dobu a beru to jako naprostý standard. K napsání tohoto návodu mě opět dokopal kamarád, který stále hledá různé možnosti, pomocí kterých by si na Macu mohl urychlit práci. O této funkci však nevěděl a když jsem mu ji nedávno ukázal, tak začal skákat radostí. Máte nějaký tip ve Finderu, které každý den pomáhá vám? Pokud ano, dejte nám jej vědět do komentářů.

Dnes nejčtenější

.