Zavřít reklamu

Pokud v létě pracujete na MacBooku a dáváte mu zabrat, tak mi jistě dáte za pravdu, že je mnohdy veliký boj udržet ruce na klávesnici. MacBook, především jeho novější modely, jsou sice perfektně designované a jsou bezkonkurenčně tenké. Za perfektní design však musíme zaplatit jednu daň – a to teplo, mnohdy i neúnosné horko, které MacBook vydává. Osobně vlastním 13″ MacBook Pro a musím říct, že na něm v létě stačí zapnout jen Photoshop, popřípadě jiný náročnější program, a mé ruce jsou během několika minut v plamenech. MacBook se samozřejmě snaží teplotu redukovat větráčky uvnitř zařízení, avšak zároveň se snaží o to, aby nebyl hlučný. Zkrátka a jednoduše se snaží o kompromis. Pokud jste však schopní obětovat trochu více hluku za příjemnější teplotu těla zařízení, tak jste tady dnes naprosto správně.

Přemozte v létě horký MacBook v tímto jednoduchým trikem

V dnešním návodu si ukážeme, jak můžete manuálně nastavit otáčky MacBooku na maximum. Tímto postupem se sice MacBook stane o poznání hlučnější, avšak na druhou stranu nebude tak horký a zároveň mu ulevíte. V macOS neexistuje žádná nativní aplikace, se kterou byste mohli otáčky ventilátoru regulovat. Jedná se totiž o zásah do systému, a to je pro jablečnou společnost to poslední, co od uživatelů chce. Perfektně nám k tomuto postupu poslouží aplikace s názvem Macs Fan Control. Tento program můžete stáhnout pomocí tohoto odkazu, kde kliknete na modré tlačítko Download for macOS. Po spuštění budete dotázání, zdali chcete aplikaci přesunout do složky Aplikace. Pokud s aplikací počítáte i do budoucna, tak zvolte ano či ne podle vlastního uvážení. Po spuštění už se zobrazí seznam všech připojených ventilátorů, včetně seznamu teplot různých částí hardwaru. Abyste manuálně nastavili u ventilátoru maximální otáčky, tak u něho klikněte na tlačítko Vlastní… Poté už jen pomocí posuvníku nastavte rychlost na maximální možnou – v mém případě 7200 otáček za minutu. Poté klikněte na tlačítko Budiž. MacBook poté začne být hlučnější a bude se více chladit. Pokud byste chtěli otáčky vrátit do normálu, tak u určitého ventilátoru zvolte možnost Automaticky.

Souvisejíci

S tímto postupem můžete otáčky samozřejmě i manuálně snížit. To vám ale nyní v letních teplotách nedoporučuju. V tom lepším případě by se mohl Mac přehřát a vypnout, naopak v tom horším případě by mohlo dojít k selhání některé hardwarové části. Manuální regulace otáček ventilátoru na vašem Macu je, jak už jsem zmínil výše, zásah do systému. Magazín Letem světem Applem tedy není zodpovědný za jakékoliv poničení zařízení, či ztrátu souborů, která může špatným použitím programu vzniknout.

Dnes nejčtenější

.