Zavřít reklamu

Včera jsme psali o tom, že společnost LG plánuje vydat aktualizaci pro své vybrané televizory, v rámci které přinese podporu pro AirPlay 2 a HomeKit. Společnost tak do jisté míry naváže na Samsung, který tento krok udělal na začátku léta. Zatímco včera to podle Twitteru LG vypadalo, že update dorazí příští týden, dnes se objevila informace o tom, že nové aktualizace nakonec dorazí o týden dříve, a to zítra.

Aktualizaci s podporou AirPlay 2 a HomeKitu by měly dostat všechny letošní modely OLED televizí, dále pak televize z řad NanoCell a 4K televize s podporou ThinQ. Majitelé loňských modelů (tj. 2018) však mají smůlu žádnou aktualizaci nedostanou. Na rozdíl od Samsungu, kde se podpora pro AirPlay 2 vztahovala i na několik modelů z loňského roku. Samsung však ve svých televizorech zase nepodporuje HomeKit, takže nějaká výhoda na straně LG stále je.

Na rozdíl od Samsungu se však majitelé televizí od LG zatím nedočkají dedikované aplikace Apple TV. Ta by však měla dorazit někdy v budoucnu. Podpora AirPlay 2 umožňuje uživatelům sledovat nebo poslouchat obsah streamováním na cílové zařízení. Implementace HomeKitu pak umožní přidat televizi do ekosystému domácích produktů, ovládat jí (nebo naprogramovat) za pomocí příkazů v aplikaci Domácnost či na ní využívat Siri pro některé základní funkce, jako je přepínání kanálů či změna hlasitosti.

Dnes nejčtenější

.