Zavřít reklamu

Pod pojmem Apple si většina z nás představí iPhone, MacBook, či jiné jablečné zařízení. Pravdou je, že společnost Apple nikdy nebyla jen výhradně o produktech. S jablečnou společností si můžete spojit jak zařízení, tak také služby, obrovský vliv, a také neobyčejný marketing. Marketingové kampaně kalifornského giganty vždy měly něco do sebe. Pokud navíc došlo ke spojení nějakého zařízení s originální reklamou, tak měla jablečná společnost prakticky vždy zaručený úspěch. I to je možná jeden z mnoha důvodů, proč se Apple v dnešní době řadí mezi jedny z nejhodnotnějších společností světa. Pojďme se v tomto článku podívat na pět nejzajímavějších a hlavně nejpamátnějších reklam a marketingových kampaní, které kdy Apple vytvořil.

Silhouette – iPod

Reklamy s názvem „Silhouette“ byly vytvořeny k propagování iPodu. Byly ikonické právě využitím černých siluet ve videích, kdy bílou barvou disponoval pouze iPod se sluchátky. V každé reklamě se bral ohled na jiný hudební žánr. Podle toho byla zvolena hudba a také taneční pohyby aktérů, kteří se ve videích nachází. Apple chtěl touhle reklamou vyzdvihnout svobodu a možnost volby, kterou jim iPod při výběru hudby dával. Apple tuto marketingovou kampaň využil jak v podobě videa, tak také na plakáty a billboardy. Reklamy v podání siluet se staly o mnoho atraktivnějšími, než originální reklama na iPod a v médiích se začaly objevovat až od září 2003.

Shot on iPhone

Kampaň „Shot on iPhone“ spatřila světlo světa v roce 2015. V té době poukazovala na to, jaké nádherné fotografie můžete pořídit se zbrusu novým iPhonem 6. Tato reklamní kampaň měla takový úspěch, že v rámci festivalu Cannes Lions získala v kategorii „reklamy“ hlavní cenu. Shot on iPhone je velice oblíbený především kvůli tomu, že jej tvoří právě samotní zákazníci a majitelé iPhonů. Fotografie tak netvoří profesionální fotografové, ale obyčejní lidé, kteří si prostě šli něco vyfotit na iPhone. Lidé mají navíc vidinu toho, že by se jejich fotografie mohla někdy objevit právě v této kampani, čímž se snaží více a více. Kdo by tajy nechtěl vidět svou fotografii na obrovském billboardu, že.

There’s An App For That

Kdyby nebyly k dispozici aplikace třetích stran, byli bychom odkázáni jen na několik aplikací od jablečné společnosti. Právě aplikace jsou to, co dělají iPhone iPhonem. V App Storu najdete momentálně aplikace opravdu na všechno. Ať už sháníte nejnovější hry, nějaký nástroj, či aplikaci ke zvýšení produktivity, tak můžete mít jistotu, že v App Storu budete mít s hledáním úspěch. Představte si ale, že před 10 lety tohle neexistovalo. To, co je pro nás v dnešní době „ranní káva“, tak v roce 2009 teprve slavilo svůj debut. Jablečná společnost chtěla prostřednictvím kampaně There’s An App For That své zákazníky seznámit s App Storem, a to se jí také povedlo. Stejnojmenná fráze se stala tak populární, že si ji Apple dokonce nechal patentovat.

Think different

Jablečný slogan „Think different“ využíval fotografie tehdejších vizionářů, kteří jednoduše viděli věci jinak, a také přemýšleli jinak. Mezi hlavní představitele se řadí například Jim Henson, Amelia Earhart, či Pablo Picasso. Jablečná společnosti tímto chtěla ukázat, že když se někdo snaží a nebojí se výzev, tak ve výsledku mohou vzniknout věci, které změní svět – ať už to je hudba, vynálezy, či umění. To samé také Apple dělal (a samozřejmě dělá doteď) v rámci svých osobních počítačů. Televizní kampaň byla spuštěna již v roce 1997 a vyprávěl ji Richard Dreyfuss, který zde mluvil o bláznivých lidech, kteří změnili svět. Jobs se tohoto sloganu držel zuby nehty, jelikož i on sám tvrdil, že vždy musíte být trochu jiní, abyste si koupili počítač Apple.

Mac vs PC

Když si kupujete počítač, tak se hned z počátku musíte rozhodnout, zdali chcete PC, či Mac. Každý z nich má svá určitá pozitiva a negativa. Apple chtěl však v této vtipné reklamní kampani, jejiž oficiální název je Get a Mac, vyzdvihnout svá pozitiva. Reklama se poprvé objevila v roce 2006 a hlavními aktéry reklam byli Justin Long a John Hodgman. Long zde zastává roli klasického a „cool“ Macu, kdežto Hodgman starého a utahaného PC. Mac, respektive Justin Long, poukazuje na vše, co je na Macu lepší – ochrana proti virům, operační systém, a další funkce.

apple nejpamatnejsi reklamy

Dnes nejčtenější

.