Zavřít reklamu

Řada produktů značky Apple si dokáže svou hodnotu nejen držet rekordně dlouho, ale také ji postupem času umí navýšit. Přestože na tuzemských půdách či ve sklepech existuje ve srovnání se Spojenými státy mnohem nižší pravděpodobnost výskytu starých Apple zařízení či produktů s jablečná tématikou po prarodičích, určitě je zajímavé vědět, které ze starších produktů by vám dnes mohly vynést nemalé peníze.

Jakékoliv iOS zařízení s hrou Flappy Bird

Příběh hry Flappy Bird by se dal označit přinejmenším za zvláštní. Tato iOS hra si velmi rychle získala velkou popularitu, po nějaké době byla ale z App Store odstraněna. Netrvalo dlouho a zařízení, na nichž byla nainstalována, se začala prodávat leckdy i za tisíce dolarů. Pokud tedy toužíte mít hru Flappy Bird, počítejte s tím, že vás může vyjít pořádně draho – a naopak, pokud jste majitelem iOS zařízení s Flappy Bird, můžete na něm vydělat slušné peníze.

Apple plakáty

Společnost Apple se většinou může pochlubit opravdu dobrým marketingem. Zatímco díky YouTube není problém najít i hodně staré reklamní spoty na jablečné produkty, s plakáty či tiskovými reklamami to je o poznání horší. Majitelé zapomenutých plakátů s reklamou na Apple výrobky si  mohou mnout ruce – plakát z roku 1984, propagující Macintosh, se kupříkladu prodává na eBay v přepočtu za necelých 80 tisíc korun.

Stary plakat na Apple produkt

Logo Apple Storu

Někdo se z divokých večírků vrací s dopravními značkami nebo cedulemi s názvy ulic, někdo zase s vývěsními štíty s logem Apple Storu. Jak jinak si vysvětlit to, že i tento artefakt lze vydražit? Na eBay se například objevilo barevné, svítící, funkční logo Apple Storu z devadesátých let, a prodávalo se v přepočtu za desítky tisíc korun.

 

Zaměstnanecká ocenění Applu

Na aukčních serverech si mohou vydělat také bývalí zaměstnanci Applu – tedy v případě, že se ve své práci natolik snažili, že jim to vyneslo nějakou tu trofej. Jedna z nich, zřejmě navržená Jonym Ivem a vytvořená z jediného kusu skla, se prodává v přepočtu za 68 tisíc korun. Jedná se ocenění pro zaměstnance, kteří v Applu strávili více než deset let.

Cena pro zamestnance Apple sklo
Zdroj: iDropNews

Figurína Steva Jobse v životní velikosti

Říkáte si, že byste si Jobsovu figurínu v životní velikosti nikdy nekoupili? Do jisté míry vás chápeme, pokud byste ji ale přece jenom měli, mohla by vám zaplatit obstojnou dovolenou. Vosková figurína spoluzakladatele Applu se na eBay prodává v přepočtu  za 362 tisíc korun.

apple plakat fb

Dnes nejčtenější

.