Zavřít reklamu

Her s legendárním Mariem není nikdy dost. Toho si je Nintendo vědomo a chrlí za rok takových titulů desítky, jeden kvalitnější než druhý. Jednou z mála platforem, jíž se japonští vývojáři vyhýbali bylo však iOS a Android. Ne, že by počinů s italským instalatérem v hlavní roli bylo málo, ale poslední dobou se tvůrci soustředili spíše na přenosnou konzoli Switch. Ta si svou chvilku slávy již užila a teď je na řadě vrátit se zpět k mobilním zařízením. Jako další se totiž na iOS a Android dorazila hra Dr. Mario World, vydaná v roce 1990.

Pokud si po předchozí větě myslíte, že se dočkáme starého vydání, jen na novější systémy, nemusíte se bát. Hra sice nebude následovníkem, ale spíše předělávkou tehdejší pecky pecky do moderního hávu, ale přesto nabídne spoustu novinek. Konec konců, od původní verze je to již necelých 30 let a standardy se za tu dobu trochu změnily. Nečekejte žádné epické dobrodružství, jedinou pointou bude skládat tři stejnobarevné kapsle k sobě, a docílit tak toho, že zmizí. Zmíněné kapsle obsahují viry, které se spojením tří objektů stejné barvy zničí, podobně jako například v Tetrisu. Na rozdíl od staré verze nás čeká přepracovaná grafická stránka a možnost online soubojů. Zkrátka vyzvete kamaráda jeden na jednoho a kdo vydrží déle, vyhrává.

Pokud však dáváte přednost mírumilovnější cestě, budou pro vás ideální srdíčka. Ta můžete dát komukoliv ze svých přátel, a doplnit jim tak staminu. Oboje vás bude postupně posouvat na vyšší příčku v online žebříčcích, což rozhodně potěší soutěživé fanoušky. Na závěr ale máme smutnou zprávu – Dr. Mario World si nezahrajete offline. Žádný souboj ve dvou jako na Switchi se tedy nekoná a jedinou možností je mít neustálý přístup k internetovému připojení. Hra byla při psaní tohoto článku k dispozici jen v zahraničí, ale dá se očekávat, že v průběhu následujících hodin či dní jí Nintendo zpřístupní i u nás.

Dr. Mario World

Dnes nejčtenější

.