Zavřít reklamu

V dnešním testu se podíváme na bezdrátový reproduktor Niceboy RAZE 2 vertigo, který v pomyslné nabídce výrobce stojí o příčku nad před minulý týden testovaným modelem Raze 2 Ego. Cenovka navýšená o několik stovek se značně podepsala na fungování tohoto reproduktoru a jde tak o příjemné překvapení.

O hudební produkci se tentokrát stará dvojice 51 mm měničů, kteří disponují frekvenčním rozsahem 80 Hz až 20 kHz a celkovým výkonem až 20 W. Z hlediska bezdrátové konektivity tu je dostupný Bluetooth 4.2 s podporovanými profily A2DP, AVRCP, HFP. Integrovaná baterie o kapacitě 2 500 mAh se postará až o 10 hodinovou výdrž (při 50% hlasitosti). Plného nabití akumulátoru pak dosáhnete po necelých třech hodinách. V neposlední řadě je třeba zmínit přítomnost certifikace IPx6, integrovaný mikrofon pro potřeby konferenčních hovorů a možnost připojit externí zdroj zvuku skrze audio konektor (kabel v balení).

Niceboy RAZE 2 vertigo (4)

Co se týče provedení, Niceboy RAZE 2 vertigo vypadá takřka totožně jako levnější Raze 2 Ego. Rozložení pogumovaných plastů a látkového přebalu je stejné. Reproduktory se liší jen v tom, že RAZE 2 vertigo, jak název napovídá, je určený pro stání ve vertikální poloze. I přes vertikální pozici je reproduktor poměrně stabilní, obzvláště oproti levnějšímu modelu Raze 2 Ego.  Mírně odlišné jsou také ovládací prvky, které jsou dle mého názoru lépe zpracované, větší a snadněji se s nimi manipuluje.

Když už jsme u ovládání, na zadní straně reproduktoru (při režimu ve stoje) najdeme tlačítko pro vypnutí/zapnutí, tlačítka pro ovládání hlasitosti s přepínání skladeb, tlačítko pro funkci TrueWireless (TWS, spárování dvou reproduktorů do stereo zapojení), provozní LED diodu a tlačítko pro Bluetooth párování. Na kraji se pak za gumovou záslepkou nachází konektor pro nabíjení (microUSB) a audio vstup.

Niceboy RAZE 2 vertigo (6)

Zatím reproduktor působí o poznání více dotaženým dojmem než předchozí testovaný (a o pár stovek levnější) sourozenec. Z hlediska zvukové kvality je rozdíl také značný. Charakter zvuku je podobný víceméně většině moderních audio zařízeních. Tedy větší důraz na basy a výšky. Oproti modelu Raze 2 Ego je však zvukový projev mnohem čistší, hlubší a detailnější. Silnější basy mají skutečnou hloubku a nejsou jen bezcílným plochým duněním. Kombinace středů a výšek dává dohromady o poznání příjemnější poslech než plochý a „plechový“ poslech levnějšího modelu. Výkonu má Raze 2 Vertigo dostatek a reproduktor si zachovává slušnou kvalitu přednesu i při vyšších hlasitostech. Konfigurace dvou měničů je znát a za příplatek oproti levnější variantě to rozhodně stojí.

Bezdrátový reproduktor Niceboy Raze 2 Vertigo je o poznání povedenější, než dříve testovaný Raze 2 Ego. Po zvukové stránce je zcela někde jinde a v dané cenové kategorii se mu nedá moc co vytknout. Přítomnost režimu pro propojení dvou reproduktorů pro poslech ve stereo režimu (TWS) je příjemným bonusem navíc, stejně jako reálná certifikace IPx6, kvůli které se nemusíte bát, když si reproduktor pocákáte u bazénu nebo vám venku zmokne. Pokud hledáte stále ještě levný reproduktor s příjemným zvukem, solidním provedením a nechcete si připlácet za dražší značky, Raze 2 Vertigo není špatnou volbou.

Niceboy RAZE 2 vertigo FB

Dnes nejčtenější

.