Zavřít reklamu

Na začátku minulého měsíce jsme se v rámci vývojářské konference WWDC 2019 dočkali od společnosti Apple představení nových operačních systémů, funkcí a služeb. Mezi jednu z nových služeb patří i platforma Sign in with Apple. Pomocí ní se budou uživatelé moci přihlašovat do různých aplikací či účtů, podobně jako to má například Facebook a Google. Před pár dny však organizace OpenID zaslala dopis přímo do rukou viceprezidenta jablečné společnosti, Craiga Federighiho. V dopisu stojí několik otázek na to, proč Apple pro platformu Sign in with Apple učinil taková rozhodnutí, jaká učinil.

Jak Apple představil na WWDC nejen Sign in with Apple si můžete zobrazit v galerii níže:

Organizace OpenID se řadí mezi neziskové organizace se členy v podobě největších společností světa. OpenID tvoří například PayPal, Google, Microsoft a další. Ti se starají o chod několika přihlašovacích platforem. Využívají k tomu platformu OpenID Connect, která je moderní, široce používaná a využívá protokol postavený na OAuth 2.0, který umožňuje standardní přihlášení třetích stran do aplikací.

Ve veřejném dopise stojí, že je platforma Sign in with Apple velice podobná platformám OpenID Connect (mezi které patří Sign in with Facebook/Google), ale má určité rozlišnosti, které organizace OpenID sepsala do zvláštního dokumentu. Z dokumentu se dá vypíchnout například to, že Sign in with Apple nebude kvůli rozlišnostem možné použít úplně všude a zároveň představuje riziko pro bezpečenost a soukromí. Rozdílnost také zbytečně zatěžuje vývojáře. Pokud by došlo k odstranění těchto „mezer“ mezi OpenID Connect a Sign in with Apple, tak by došlo k celkovému zjednodušení. Organizace OpenID tedy nabízí jablečné společnosti místo a vyzývá ji, aby se stala její součástí. Celý dopis si od OpenID věnovaný Applu si můžete přečíst zde.

sign_in-with_apple_Fb

Dnes nejčtenější

.