Zavřít reklamu

Společně s představením iOS 13 a iPadOS 13 došlo k obrovské aktualizaci aplikace Připomínky. Aplikace už konečně není zbytečně složitá a hlavně je o dost přehlednější, než v předchozích verzích. Připomínky tedy mají nové zobrazení a rozvržení – konkrétně jsou rozděleny do kategorií Dnes, Naplánované, Vše a Označené. Jsou zde ale i skryté novinky, o kterých se bohužel nemluví, jelikož nejsou na první pohled vidět. Jedna se o možnost zobrazení přehledu připomínek pro každý den, či integrace funkce Ask Siri do Spotlightu. Pojďme se na obě funkce podívat.

Prohlédněte si iOS 13:

Notifikace „Dnes“

V případě, že vás v dnešní den čekají nějaké připomínky a úkoly, tak v nastavenou dobu dostanete notifikaci, ve které se zobrazí vše, co vás dnes čeká. Ve výchozím nastavení je zvolena možnost pro zaslání notifikace v devět hodin ráno, čas si však samozřejmě můžete zvolit. Pokud se nechcete ráno stresovat a raději se na to, co vás další den čeká, podíváte předchozí den večer, tak můžete. Tato funkce je dle mého perfektní tehdy, pokud ji spojíte společně s widgetem počasí, který se může na zamčené obrazovce ukazovat každé ráno. Jednoduše se po probuzení podíváte na počasí a po odkliknutí se vám ihned zobrazí notifikace s nadcházejícími připomínkami. Tuto funkci můžete aktivovat a přenastavit v Nastavení, kde sjeďte níže a rozklikněte možnost Připomínky. Bohužel se mi ještě nepodařilo notifikaci vyvolat, tudíž můžeme předpokládat, že je prozatím nefunkční. Rozhodně se jí ale dočkáme v blízké aktualizaci.

dnes_pripominky

Zadávání textu pro Siri

Pokaždé, když něco napíšete na iPadu či iPhonu do Spotlightu, tak se mimo možnosti hledat na internetu, v App Storu a v Mapách objeví ještě jedna možnost s názvem Ask Siri. Takto to tedy mají alespoň v jiných státech, v Česku se nám tuto funkci zaktivovat nepodařilo. Snad se však brzy dočkáme opravy, popřípadě integrace i do Česka. Možnost Ask Siri jednoduše zprostředkuje to, co jste napsali a předá to klasický Siri tak, jako byste jí to řekli. To znamená, že už nebude docházet k žádným přeřekům. Pokud tedy například napíšete do Spotlightu například „Remind me to wash my car tomorrow at 11 a.m.“ a stisknete možnost Ask Siri, tak ihned dojde k přesunu dotazu k Siri, která jej zpracuje a zadá do aplikace Připomínky novou připomínku pro umytí auta. Tato funkce samozřejmě nefunguje jen pro Připomínky, ale i pro ostatní aplikace, které Siri podporují.

ask_siri_pripominky

Pomocí těchto dvou skvělých a poněkud skrytých novinek budeme schopni v plné verzi iOS 13 používat Připomínky opravdu naplno. Každý den se vám pomocí funkce Dnes zobrazí, co všechno vás čeká. Pokud budete chtít přidat rychle nějakou připomínku, tak k tomu stačí využít (respektive bude stačit využít) možnost Ask Siri. Teď už nám zbývá jen ta Siri v českém jazyce, abychom mohli se Siri doopravdy 100% integrovat.

pripominky_ios13_fb

Dnes nejčtenější

.