Zavřít reklamu

Nedávno jsme vás informovali o chystané akvizici Applu, jejímž záměrem je získání společnosti Drive.ai, výhradně tedy jejich zaměstnanců, pro práci na svém Projektu Titan. Vše se nakonec stalo skutečností a Apple dnes tento počin oficiálně oznámil společnosti Axios. Apple si tedy připisuje zisk další společnosti, cena této akvizice v této chvíli ale známá není.

 

Drive.ai byla založena v roce 2015 postgraduálními studenty ze standfordské univerzity. Společnost se sídlem v kalifornském Mountain View zahájila v Texasu v roce 2018 programy testování autonomních vozidel. Podle informací získala v minulosti od investorů až 77 milionů dolarů (přes 1,77 miliard korun). Mezi investory byla i taková jména jako New Enterprise Associates nebo Nvidia, což je v současné době významný hráč v oblasti umělé inteligence v automobilovém průmyslu. Apple už má s inženýry z této společnosti zkušenosti. V minulosti si najal 5 zaměstnanců, kteří pracovali na speciálních projektech včetně softwarového inženýrství.

I z této akvizice je vidět, že Apple stále více pracuje na Projektu Titan. Původním záměrem tohoto projektu bylo vyrobit vlastní vozidlo. Před třemi lety ale Apple od tohoto plánu částečně upustil a soustředil se převážně na systém autonomního řízení. Nelze ovšem vyloučit, že se automobilu s logem nakousnutého jablka někdy dočkáme, bude to ovšem později. Na autonomním systému se pracuje skutečně poctivě. V současné době má Apple v ulicích Kalifornie 69 testovacích vozů. Podle mnoha analytiků bychom se autonomního řídícího systému z dílny Applu mohli dočkat někdy kolem roku 2023.

Apple dokoncil akvizici Drive.ai

 

Dnes nejčtenější

.