Zavřít reklamu

Pokaždé, když mi někdo zavolá, tak se můj pokoj promění v taneční klub, ve kterém hraje remixovaná skladba vyzvánění pro iPhone. Vzhledem k tomu, že vám v okolí několika centimetrů vedle sebe čtyři jablečná zařízení – iPhone, Apple Watch, MacBook a iPad – která jsou přihlášena ke stejnému Apple ID, tak se mi příchozí hovor automaticky zobrazí na všech z nich. Tam, kde není vypnutý zvuk, či režim aktivní režim nerušit, se příchozí hovor objeví a já mám možnost jej přijmout. Když jsem měl jen iPhone a MacBook, tak to bylo fajn, jelikož jsem si mohl vybrat, na kterém zařízení hovor přijmu. Nyní je to ale spíše otravné a při příchozím hovoru se leknu a zpanikařím, jelikož nevím, na kterém zařízení bude nejlepší hovor přijmout. Jak si tedy jednoduše na vašem iPhonu zvolit, kde všude se budou příchozí hovory objevovat? To si ukážeme v dnešním návodu.

Jak na iPhonu zakázat hovory na ostatních zařízeních

Na vašem iPhonu přejděte do nativní aplikace Nastavení, kde poté sjeďte níže, dokud nenarazíte na kolonku Telefon. Kolonku Telefon rozklikněte a nyní rozklikněte možnost s názvem Na ostatních zařízeních. Zde už si můžete jednoduše zvolit, na kterých zařízeních chcete mít možnost přijímat hovory. Pokud u některého zařízení chcete možnost pro přijímání hovorů zrušit, tak u něj přepněte přepínač do neaktivní polohy. Pokud byste chtěli hovory na ostatních zařízeních vypnout úplně, tzn. aby se nezobrazovaly nikde jinde, než na vašem iPhonu, tak funkci na samotném vrchu pomocí přepínače deaktivujte.

Osobně mám přijímání hovoru na všech ostatních zařízeních deaktivováno. iPhone mám totiž pořád na stole v tichém režimu a když mi někdo volá, tak o tom ihned vím. Je pro mě tedy zbytečné využívat například MacBook, či jiné zařízení. Nastavení však záleží jen a jen na vašich preferencích a na tom, jaká zařízení máte v dosahu a jste schopni je použít. Sporný je v tomto případě MacBook, jelikož ne vždycky k němu máte připojená sluchátka. Hovor se tedy může spustit nahlas, což v některých případech nemusí být vhodné.

macbook_call_fb

Dnes nejčtenější

.